Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els sindicats CCOO PV i UGT criden a secundar massivament les convocatòries del Primer de Maig

CCOO PV i UGT PV criden a mobilitzar-se massivament aquest Primer de Maig i a participar en les manifestacions convocades a les 11 hores del matí a Alacant, Alcoi, Elx i València i a les 12 hores a Castelló:

“Aquest Primer de Maig mostrarem la nostra indignació davant l'angoixant pujada de preus originada no sols pels efectes exteriors, sinó per l'excés de beneficis empresarials, la qual cosa ha provocat que els efectes d'aquesta crisi recaiguen sobre les persones més vulnerables” ha denunciat Sánchez.

Entre les propostes sindicals plantejades fa temps ja estava la limitació dels preus en una cistella bàsica per a evitar que la deterioració dels salaris, juntament amb l'increment dels preus, asfixiara als col·lectius més precaris. “Hui dia, milers de persones no arriben a fi de mes, i això cal remeiar-ho” ha afirmat la responsable sindical.

CCOO PV valora l'assoliment de drets importants per a la classe treballadora i la ciutadania en el seu conjunt, fruit del diàleg social. Acords que han fet possible l'increment del SMI, la millora de les pensions i una reforma laboral amb resultats inèdits en matèria de contractació estable.

No obstant això, el sindicat considera fonamental continuar enfortint el diàleg social com a manera d'afrontar els canvis i continuar contribuint a millorar les condicions de vida i treball. “Som conscients que la capacitat de continuar arribant a acords dependrà molt del resultat dels processos electorals del pròxim 28 de maig. Per això instem la ciutadania a participar massivament i a donar suport a les propostes d'avanç en drets socials i laborals per a la classe treballadora, perquè ens la juguem… Ens va molt en això” ha advertit la secretària d'Organització.

Per tot això, CCOO PV crida a mobilitzar-se massivament aquest Primer de Maig i a participar en les manifestacions convocades a les 11 hores del matí a Alacant, Alcoi, Elx i València i a les 12 hores a Castelló:

A Alacant, des de l'IES Jorge Juan; A Alcoi, des de l'Albereda; A Elx, des de la plaça Barcelona; A València, des de Sant Agustí;  A Castelló, des de la plaça les Aules

UGT PV

Quant al primer de Maig, que enguany té per lema “Pujar Salaris, baixar preus Repartir Beneficis” el secretari d'organització d'UGT-PV; Encert Calero ha assenyalat que aquest 2023 és el primer any en què tornem a l'absoluta normalitat quant a les celebracions de l'1 de Maig passada la pandèmia “any que és molt important, no sols per al commemoració i les reivindicacions sinó per recobrar la normalitat. Enguany, a més, és important reconéixer els assoliments obtinguts en el marc del Diàleg Social com han sigut les reformes del sistema de pensions, la pujada del salari mínim Inter professional i la reforma laboral”.

I així ha puntualitzat, és el moment de posar en valor el paper de l'estat.”Hui és el moment d'enfocar-se a demandar el control dels preus i el repartiment de beneficis, així com els acords que eviten que la classe treballadora siga la que patisca les conseqüències de la crisi”. En aqueix sentit ha dit “Des d'UGT assenyalem la necessitat d'arribar a l'acord interconfederal de Negociació Col·lectiva amb la patronal, qüestió per la qual des d'UGT es va barallar en tot moment”.

A més d'això Calero ha fet esment a les cites electorals d'enguany assenyalant que els governs progressistes són els qui posen en marxa polítiques progressistes i això ha dit, és important assenyalar-ho en un primer de maig que se celebra a les portes de les eleccions autonòmiques i municipals.

Finalment el Secretari d'organització ha animat a participar de les mobilitzacions en la Comunitat que tindran lloc a les 11h en: València, des de la plaça de Sant Agustí, Alacant des dels Escalinates IES Jorge Juan, Elx des de la plaça de Barcelona i Alcoi des de l'avinguda Albereda, 8; i a les 12.00 a Castelló des de la plaça dels Aules.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon