Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El banc de terres comença a funcionar en Serra

Un veí de Serra ja explota una primera parcel·la de 1772 metres quadrats

El banc de terres de Serra comença a donar els seus primers fruits. Els esforços i treball que s'ha realitzat des de la regidoria d'Agricultura i el Consell Agrari Municipal han fet un pas certer per recuperar les xicotetes explotacions agrícoles de les hortes tradicionals de Tóixima i Ria.

El primer contracte per un período de 10 anys es va signar el passat 30 de març per a una parcel·la que ja està en plena reactivació a l'horta històrica de Ria. Es tracta d'una explotació de 1722 metres quadrats que la propiètaria va cedir al banc de terres que gestiona directament l'Ajuntament de Serra i que conrea ja un veí de la localitat.

"Arribar fins ací ha estat un treball molt llarg. És complicat que les persones propietàries de terrenys que no usen els cedisquen, però amb este primer pas, de segur que més persones s'animen" manifesta l'alcaldessa, Alicia Tusón. Tusón afegeix: "Regidoria d'Agricultura i Consell Agrari Municipal estan fent un gran treball per recuperar el mosaic agrícola del nostre poble començant per les hortes islàmiques de Ria i Tóixima."

El banc ha començat a caminar i ja està prevista la formalització d'un nou contracte de sessió de terres i un altre més està preparat per a remetre a la pròxima reunió del Consell Agrari Municipal perquè valide la parcel·la. El banc de terres té inscrites 11 persones com a demandants de terres que procedeixen tant del dins com de fora del municipi.

El banc de terres posa en relació els propietaris de terra en retrocés productiu amb les persones que tenen la voluntat de recuperar les terres. Mitjançant aquesta eina de sessió per 5 o 10 anys prorrogables per dos més, també es vol recuperar els conreus tradicionals de Serra, com el cirerer, llimeres o l'olivera.

La posada en marxa del banc de terres s'emmarca dins les polítiques que du endavant l'Ajuntament de Serra per recuperar els usos tradicionals del terme municipal en la línia d'una gestió forestal i agrícola sostenible. D'aquesta manera recentment s'ha recuperat el pasturatge i s'ha concedit també l'aprofitament d'una zona de forest d'acord amb el Pla d'Ordenació Forestal que té redactat el consistori.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal