Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La meteorologia dóna una 'finestra d'oportunitat' per estabilitzar l'incendi de Villanueva de Viver

La meteorologia ha donat una "finestra d'oportunitat" al llarg de la vesprada per a estabilitzar l'incendi forestal de Vilanova de la Reina (Castelló), quan els mitjans d'extinció han pogut per a treballar per a refrescar, repassar i assegurar la zona, i s'ha aconseguit "reduir molt" la flama.

Així ho ha indicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de la reunió de coordinació en el Lloc de Comandament Avançat (PMA), on ha subratllat que al llarg de la nit continuaran treballant tots els mitjans terrestres i també els drons de la UME.

Bravo ha indicat que aquesta nit el nivell d'humitat "aconseguirà pràcticament un 90%", que serà "molt positiu" per a tots els treballs d'extinció. Pel seu costat, el perímetre està "molt calent" encara, amb "molts punts calents", per la qual cosa ha avançat "no hi haurà cap desescalada de mitjans" ni està prevista la tornada a casa dels veïns "de moment".

El perímetre es manté en 55 quilòmetres i les hectàrees afectades, en 4.600, ha detallat la consellera, que ha ressaltat que amb la reducció de la flama s'ha evitat que l'incendi avançara cap a a les poblacions i també que avançara cap al Parc Natural de la Serra de Espadán.

Al llarg de la nit continuaran treballant tots els mitjans terrestres i també els drons, una tasca "molt important" perquè permetrà "anar detectant tots els punts calents per a poder continuar refrescant" per a evitar, d'aquesta manera, reproduccions.

De cara a la nit i aquest dimecres, el nivell d'humitat aconseguirà pràcticament un 90 per cent, la qual cosa serà "molt positiu" per a tots els treballs d'extinció i per a continuar reduint la flama, alguna cosa que, ha advertit, "no significa que estiguem ja en el final de l'incendi".

En qualsevol cas, ha subratllat que tot el perímetre està "molt calent", encara que "s'ha reduït molt", i la flama "continua activa" per "la gran intensitat de calor que emmagatzema" i, per tant, serà necessari "mantindre els mateixos mitjans" aquest dimecres després de "concentrar els recursos aquesta nit".

Així, ha apuntat que continuaran " treballant" tant mitjans aeris com terrestres per a "continuar consolidant aqueixa situació, continuar refrescant i finalment aconseguir que no hi haja flama i refrescar totalment la zona per a evitar reproduccions".

D'altra banda, la consellera ha aprofitat per a enviar "un missatge de suport i de solidaritat a totes les persones que ja porten tants dies fora de les seues llars, fora de les seues cases i dir-los que tots els professionals de l'extinció estan treballant sense descans per a poder extingir aquest incendi i permetre'ls que puguen recuperar la seua normalitat".

"Sabem que ho estan passant malament, però volem traslladar-los que tot s'ha fet per garantir la seguretat i que estan tots els professionals als quals una vegada més també vull agrair l'esforç i sé que aquesta nit el faran i així els he demanat també a tots els responsables de totes les unitats que estan treballant", ha expressat.

"Han sigut sis dies molt durs. Necessitem un esforç més, que no decaiguen les forces perquè ens queda poc per a poder parar això, però encara queda una nit dura i demà una jornada dura, perquè és fonamental aquesta finestra d'oportunitat que ens dona la meteorologia", ha exposat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon