Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig anuncia la licitació de la prolongació de la línia 10 de Metrovalència i construir les L11 i L12

   Gómez planteja portar la L12 des de La Fe fins a Vara de Quart i Nou Moles i transformar l'EMT "en una verdadera empresa metropolitana"

 

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a l'estiu es comptarà amb els projectes constructius per a la prolongació a València de la línia 10 de Metrovalència fins a la Marina i la Malva-rosa, la construcció de la nova línia de tramvia L11, que connectarà el centre de la ciutat amb el Marítim i el Grau, i la de la 12, que enllaçarà amb Malilla i l'Hospital La Fe.

   Puig ha assenyalat que els traçats d'aquestes línies eixiran a informació pública d'ací pocs dies i ha avançat que a partir d'ací es redactaran els plecs per a licitar les obres en el segon semestre d'enguany.

   El també secretari general del PSPV ha expressat el "compromís" del Consell per a "potenciar" les tres intervencions, mitjançant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), durant la presentació de la conferència que la vicealcaldesa de València i candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, ha oferit en l'esmorzar informatiu de Forum Europa Tribuna Mediterrània.

   Durant la seua intervenció, Gómez ha apostat per seguir avançant per a "vertebrar tota la ciutat" de València i ha plantejat portar la L12 des de la Fe fins al polígon Vara de Quart, que proposa transformar en un districte innovador", i Nou Moles, amb la finalitat d'aconseguir la connexió "de tots els barris del sud".

   Sandra Gómez ha agraït a Puig i a l'equip autonòmic que ha treballat "per haver connectat València amb --el barri-- de Natzaret", a través de la L10, i "per haver dissenyat noves línies", al costat de la prolongació d'aquesta última, la L11 i la L12, però ha considerat que cal aspirar a més.

   Com a "futura alcaldessa" de la ciutat ha reivindicat "la necessitat de vertebrar tota València" i que "hi haja una futura línia que una tots els barris del sud de la ciutat, per la Ronda Sud, des de la nova Fe fins a Vara de Quart i Nou Moles". D'aquesta forma, ha instat a "aprofitar" la ronda amb una plataforma de Metrovalència "que permeta que barris com Sant Marcel·lí, Jesús, Patraix o Soternes puguen estar connectats" mitjançant aquesta xarxa.

"NOUS SERVICIS PÚBLICS"

   La vicealcaldesa ha convidat a tindre una mirada metropolitana de la capital valenciana, com a una urbs d'"un milió i mig d'habitants", i donar-li la mateixa consideració a l'Empresa Municipal de Transports (EMT), dependent del consistori.

   "Propose transformar l'EMT en una verdadera empresa metropolitana que no només done servici a tot l'entorn metropolità sinó que també tinga la capacitat de sumar nous servicis públics de transport. No solament el més idoni per a donar el millor servici públic sinó també el més eficient per a fer sostenible l'EMT".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon