Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Regidoria de Memòria Democràtica de Llíria organitza les jornades 'La memòria oberta' el 31 de març


Les activitats programades es desenvoluparan del 31 de març al 2 d'abril


Amb motiu de la celebració del 28 de març a la Comunitat Valenciana, Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra civil i la Dictadura, la Regidoria de Memòria Democràtica de l'Ajuntament de Llíria ha organitzat les jornades "La memòria oberta". Les activitats programades es desenvoluparan del 31 de març al 2 d'abril.

El cicle s'obrirà este divendres amb la projecció i col·loqui del documental "Carceller. El hombre que murió dos veces". L'acte tindrà lloc a les 18.30 hores al teatre de la Llar de les Persones Majors.

Les jornades continuaran el dissabte, al pati de Sant Francesc, amb l'inici de la creació d'un mural dedicat a la memòria democràtica a càrrec de l'artista Eduardo Bermejo. Esta obra mòbil es traslladarà posteriorment a altres espais públics i centres educatius perquè també puga ser contemplada.

A la vesprada, a les 18.30 hores al teatre de la Llar de les Persones Majors, s'oferirà la projecció i col·loqui d'"Un cielo impasible" del director David Varela. I el dia finalitzarà amb dos cites musicals, "Missa de Rèquiem (K.626)" de Mozart a càrrec de l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria a les 20.30 hores a l'església de Sant Francesc; i el concert del grup de rap Carmela Durango, a les 22.30 hores al pati de Sant Francesc.

El diumenge a les 12.30 hores, el teatre de la Llar acollirà el visionat de "Fallas 37. El arte en guerra" de Xerea Films, amb un posterior col·loqui amb Gil-Manuel Hernández, sociòleg i director del Museu Faller de València. I a les 13.30 hores, el guitarrista Rafael Serrallet interpretarà la peça carcerària "Pavana Trista" d'Antonio José Martínez Palacios, per a donar la clausura a estes jornades.

La regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató, ha assenyalat que, com estableix la Llei 14/2017 de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana, "des de Llíria ens sumem, amb este cicle de cultura i reflexió, a la commemoració del 28 de març, per a mantindre viva la memòria de totes les víctimes i reivindicar els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats".

"Des de diferents perspectives culturals, hem organitzat estes jornades per a convidar a les noves generacions a reflexionar sobre el nostre passat més immediat i la consecució de les llibertats i drets actuals, i cap a un futur que serà prometedor si aconseguim mantindre estos assoliments democràtics", ha afegit Morató.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon