Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell de Ministres aprova una ajuda directa de 90 milions a la Comunitat per al desenvolupament de la gigafactoria de Sagunt

   Puig celebra la consolidació del "projecte industrial més important en la història d'Espanya"

   El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme --a través de la Secretaria General d'Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa-- la concessió d'una subvenció nominativa per import de 90 milions d'euros a la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de la gigafactoria de Volkswagen a la localitat de Sagunt.

   Les actuacions objecte de la subvenció --que s'emmarquen en el 'Programa de suport públic per al desenvolupament d'una fàbrica de bateries'-- seran projectes d'impuls a la competitivitat industrial per a la implantació i desenvolupament d'una fàbrica de bateries, principalment en els àmbits d'investigació industrial, desenvolupament industrial i experimental, innovació de processos i organitzativa, millora de l'eficiència energètica, protecció del medi ambient, incloent l'economia circular, i formació i recualificación de treballadors. L'execució de les actuacions es realitzarà en el període 2023-2027.

   Aquesta subvenció es concedeix de manera directa atenent "al caràcter singular que té la implantació i desenvolupament d'una fàbrica de bateries a la Comunitat Valenciana, un projecte que permetrà desenvolupar una nova cadena de valor industrial en territori espanyol que contribuïsca a la nostra autonomia industrial i al desenvolupament del vehicle elèctric", destaca l'Executiu central.

   Des del Govern recorden que per acord de Consell de Ministres de 13 de juliol de 2021 es va declarar com a primer Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica el desenvolupament d'un ecosistema per a la fabricació del Vehicle Elèctric i Connectat (PERTE-VEC), amb una inversió total de 24.000 milions d'euros en el període 2021-2023, amb una contribució del sector públic de 4.295 milions d'euros.

   El PERTE inclou una línia d'ajudes per a l'impuls de la cadena industrial del vehicle elèctric i connectat que en la seua primera convocatòria ha finançat 10 projectes per valor de 794 milions d'euros.

   La Comunitat Valenciana ha sigut la tercera autonomia que més ajudes rebrà de la línia d'impuls del vehicle elèctric amb 186 milions d'euros. A més, en el marc del programa MOVES III per a promoure adquisició de vehicles elèctrics i desplegament d'infraestructura de recarrega, l'IDAE ha assignat a aquest territori més de 83,1 milions d'euros.

   La Comunitat Valenciana posseïx una de les 17 plantes de producció d'automòbils que hi ha a Espanya amb la instal·lació de Ford a Almussafes en els anys 70. A dia de hui, el sector de l'automòbil representa entorn del 6% de la població activa de la Comunitat Valenciana amb quasi 30.000 ocupacions directes i prop del 5% d'aquesta ocupació és d'"Alta Intensitat Tecnològica".

   La indústria de vehicles de motor i els seus components genera a la Comunitat Valenciana un valor de 5.785 milions d'euros que equival al 14% del total de la indústria valenciana. És el 1er grup de productes més exportat per la Comunitat Valenciana (14% de total) i importat (11% del total) i és la cinquena regió espanyola més exportadora d'automòbils i components amb 10% de l'exportació d'Espanya.

   Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha lligat aquesta ajuda directa amb la consolidació del "gran projecte" que suposarà la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt. "És el projecte industrial més important en la història d'Espanya", ha manifestat en una visita a Castelló de la Plana durant les festes de la Magdalena.

   Puig ha augurat que la gigafactoria tindrà repercussió en tota la Comunitat i "molt especialment" a la província de Castelló, atés que "l'espai natural d'influència de Sagunt és la Plana Baixa i Castelló de la Plana". A més, ha destacat que molts estudiants es podran vincular al projecte.

   En la mateixa línia, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha expressat la seua satisfacció per l'aprovació d'aquesta ajuda i ha subratllat "el compromís del Govern d'Espanya" en destinar 90 milions d'euros per a la gigafactoria de cel·les per a bateries.

"REFERÈNCIA INTERNACIONAL EN MOBILITAT SOSTENIBLE"

   "Aquest projecte en el Camp de Morvedre situa la Comunitat Valenciana com a "referència internacional en la mobilitat sostenible", una iniciativa que s'uneix a l'aposta de l'empresa Ford per a fabricar vehicles elèctrics a la planta d'Almussafes.

   "Vivim un moment històric --ha afirmat el conseller--, doncs la multinacional Volkswagen ha decidit invertir més de 3.000 milions d'euros i generar 30.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, a la Comunitat Valenciana".

   Així mateix, ha declarat que el Consell de Ministres ha aprovat aquest matí una partida que "transferirà a la Generalitat per a poder continuar desenvolupant la fàbrica de bateries i també tot un ecosistema industrial entorn de la mobilitat sostenible".

   "Aquesta aportació econòmica va acompanyada, sens dubte, amb un esforç de confiança de les multinacionals a la nostra Comunitat i també del Govern d'Espanya i la Generalitat en les nostres possibilitats com a territori", ha conclòs.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon