Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IVC rep en donació l'arxiu d'Al Tall per a ser 'altaveu' de la música tradicional

   L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha rebut la donació del fons documental del grup Al Tall, propietat de Vicent Torrent, membre fundador d'aquest grup de música en valencià, investigador i promotor de música tradicional valenciana.

   El contracte de donació, de caràcter gratuït i irrevocable, d'aquest fons documental a l'IVC ho han firmat el propi Vicent Torrent i el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

   L'artista explica que ha decidit fer aquesta donació a l'IVC perquè és "un contenidor cultural que cuidarà, difondrà i serà un altaveu per a aquest tipus d'arxius, i servirà perquè en el futur noves generacions coneguen la història d'una proposta que va ser una novetat en els anys setanta, com era la contemporització dels estils de música tradicional".

   "Açò no només s'ha de fer amb l'arxiu d'Al Tall, sinó també amb altres manifestacions com el cant d'estil, un moviment que a principis del segle XX va agafar la música tradicional i la va portar a la contemporaneïtat", afig.

   La donació està formada per una col·lecció de documents en diferents formats derivats de la seua activitat professional. Els documents estan acompanyats d'una llista detallada.

   Per la seua banda, l'IVC es compromet a custodiar en condicions de seguretat i conservació adequades els documents donats i la totalitat dels béns seran considerats i tractats a l'efecte de catàleg com un conjunt homogeni i indivisible.

INVENTARI

   També és compromís de l'IVC l'inventari, la descripció i la catalogació dels materials que integren el fons. Així com la digitalització dels documents que es considere convenient. El material de la donació es posarà a l'abast dels investigadors i usuaris de la biblioteca de l'IVC, obligant sempre a citar la font de procedència i respectant la legislació vigent sobre propietat intel·lectual.

   Així mateix, l'institut cultural difondrà a través de les seues plataformes copies digitals dels documents seleccionats respectant sempre els drets de propietat intel·lectual.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon