Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat activa el Comité Permanent d’Acció Humanitària per a donar suport a la població afectada pel terratrémol en Síria i Turquia

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la sessió extraordinària en la qual s'ha tractat la situació en Síria i Turquia, a més d'informar sobre diferents propostes d'acció coordinada a través de les ONGD que operen en aquests moments en la zona afectada.

En la sessió, que s'ha dut a terme en format telemàtic, han participat les ONGD que operen sobre el terreny en diferents punts de la catàstrofe, a més d'Acner, Unicef, UNRWA, Creu Roja, Acción contra el Hambre, Cáritas, Cesal, Entreculturas, Farmamundi, Jóvenes y Desarrollo, Manos Unidas, Médicos del Mundo, ONG Rescate Internacional, Oxfam Intermon; Save the Children, SED y Fundación Vides.

També ha comptat amb representació de la Coordinadora Valenciana d'ONGDs (CVONGD); del Fons Valencià per la Solidaritat; de les tres diputacions; dels ajuntaments de València, Alacant i Castelló; de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP); d'altres municipis més xicotets de cada província; de l'obra social de caixes d'estalvis; així com d'altres conselleries.

Pérez Garijo ha afirmat que "volem conéixer de primera mà les actuacions que les entitats estan realitzant en el terreny i les necessitats que requereixen per a definir una actuació coordinada, com a pas previ a les ajudes que es destinaran".

Resposta immediata

Així mateix, la consellera ha assenyalat que "hem activat els convenis de col·laboració amb la Creu Roja Espanyola i Farmamundi en matèria d'emergència i crisi humanitària internacionals per actuar en la zona de la manera més ràpida possible, als que destinem 82.000 euros".

En aquest sentit, Pérez Garijo ha destacat que ja s'han aprovat ambdues intervencions d'emergència en col·laboració amb Farmamundi i Creu Roja per atendre a la població turca i síria en situació de major vulnerabilitat en diferents regions de Síria i Turquia.

"L'objectiu és donar resposta immediata a les conseqüències d'aquest desastre natural i posar el nostre granet de sorra per pal·liar la situació tan terrible que està vivint la població", ha assegurat la consellera de Cooperació.

La intervenció de Farmamundi permetrà l'adquisició i entrega de kits nutricionals i llet infantil, articles de recer com mantes i matalassos, medicaments i material sanitari.

Quant a  l'actuació de la Creu Roja Espanyola se centrarà en l'enviament de materials des de la Comunitat Valenciana que respon a aquesta necessitat i forma part d'un enviament coordinat des de l'Oficina Central de Creu Roja Espanyola i implica a altres centres logístics del país. En aquesta intervenció d'emergència que es van enviar 1.980 tendals i 1.200 mantes procedents dels centres logístics ubicats en Villena, Cabanes i Picanya.

Des de la Conselleria de Cooperació s'ha mantingut un contacte permanent amb totes les entitats que estan actuant en les zones més afectades per la catàstrofe, així com l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), el conveni del qual ha sigut aprovat hui pel Consell.

Al seu torn, en el marc de l'equipament START la Comunitat Valenciana ha col·laborat també amb l'enviament de personal sanitari especialitzat en catàstrofes que ja s'han desplaçat fins a la zona.

Aportacions a les ONGD

La consellera ha destacat que la forma més efectiva d'ajudar "és a través d'aportacions a les diferents que ONGD que estan actuant en la zona afectada". Des de la Conselleria de Cooperació s'ha publicat el llistat de les ONGD acreditades per la GVA on es poden realitzar aportacions directes: cooperaciovalenciana.gva.es

Canalitzar l'ajuda

La directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament, Clara Tirado, ha presentat un informe de situació sobre les conseqüències en la població del devastador terratrémol i ha assenyalat que "hem realitzat un comunicat massiu a totes les entitats que figuren en el Registre d'Agents de Cooperació Internacional de la Comunitat Valenciana per a sol·licitar informació actualitzada sobre víctimes entre el personal dels projectes, infraestructures i equipament malmesos, mesures d'emergència adoptades i necessitats d'intervenció detectades".

Des de la Generalitat s'ha fet una crida a la ciutadania valenciana per canalitzar l'ajuda humanitària d'emergència de forma eficient i eficaç a través de les ONG que operen sobre el terreny en coordinació amb la Conselleria de Cooperació. Tota la informació actualitzada pot consultar-se en cooperaciovalenciana.gva.es


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon