Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

IU satisfeta per l'aval del TC a la Llei de l'avortament i destaca la 'garrotada jurídica i polític' al PP

El dirigent d'IU i portaveu adjunt d'Unides Podem en el Congrés, Enrique Santiago, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'avalar la vigent Llei de l'avortament, que suposa una "garrotada jurídica i polític" al PP que va recórrer la normativa fa 12 anys.

En declaracions als periodistes en el Congrés, Santiago va indicar que "és un gran dia per a les dones, per al feminisme i per al reconeixement de drets", per a afegir que la decisió del TC ha de servir de "advertiment" a PP i Vox, després de la polèmica suscitada a Castella i Lleó amb el seu pla per a "restringir" el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs.

Per al també secretari general del PCE, l'alt tribunal, són les dones volen "decidir sobre el seu cos" i rebutgen les "imposicions religioses, de forces polítiques conservadores o de grups de pressió com els tantíssims que hi ha ara fent, a més, negoci precisament amb les campanyes antidret a l'avortament".

No obstant això, Santiago ha lamentat que la decisió del Constitucional i el seu rebuig al recurs del PP arribe "molt tard", ja que "no és assumible que en un Estat de Dret hi haja tanta demora a reconéixer aquests drets i resoldre sobre aquestes qüestions".

"Ha hagut d'acabar-se amb el bloqueig a la renovació del Tribunal Constitucional perquè s'haja pogut concloure aquest procediment i també per això estem molt satisfets. Tant de bo que seguim per aqueixa senda al nostre país", ha resolt.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon