Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els autobusos que connecten Riba-roja amb els polígons industrials utilitzats per més de 254 mil viatgers


L'ajuntament estima que més de 3.000 tones de CO₂ es deixaran d'emetre a l'atmosfera gràcies al major ús dels transports públics gràcies a la major conscienciació ciutadana

Més de 254.000 viatgers de Riba-roja de Túria van utilitzar l'any 2022 els autobusos gratuïts que connecten el nucli urbà amb els polígons industrials i l'estació de metro, un 3% més que abans de la pandèmia

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer les dades sobre la utilització dels transports públics municipals en els quals es constata en l'actualitat un increment de fins al 3% respecte del període anterior a la pandèmia. D'aquesta manera, s'han certificat 9.000 viatgers més entre tots dos períodes en passar dels 245.000 viatgers l'any 2019 als 254.000 viatgers en l'exercici de 2022.

El balanç del passat any xifra en 213.543 viatgers l'ús de denominat servei de Connecta Metre que va entrar en funcionament l'any 2015 amb la finalitat de facilitar els desplaçaments dels veïns des de la parada situada en el polígon Enrevies al centre del cas urbà, així com altres àrees residencials situades a Riba-roja de Túria com és el cas de Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa, tant en l'horari del matí com en la vesprada.

Aquest servei municipal gratuït a Riba-roja de Túria, que ha prestat els citats 213.543 viatges, comprén les urbanitzacions situades en el terme municipal, així com els diversos barris i emplaçaments del propi nucli urbà amb l'estació del metro, de tal forma que s'augmenta i alleugereix la distància amb la capital valenciana, en connexió directa. Els horaris establits suposen un servei extens entre el matí i la vesprada, de dilluns a dissabte.

La política de mobilitat municipal es completa amb el conegut com a servei “Arribabús” la fi del qual passa per connectar el nucli urbà de Riba-roja de Túria amb els nombrosos polígons industrials situats en l'àrea sud del terme. D'aquesta manera, els treballadors de les més de 1.000 empreses que presten els seus serveis en la zona poden tindre major facilitat en els seus viatges al seu lloc de treball. Enguany, el servei “Arribabús” ha prestat el seu servei a 30.203 viatgers.

Aquest servei ofereix altres funcions actualment com una millor connexió entre el cas urbà de Riba-roja de Túria amb el de la veïna localitat de Loriguilla i, per tant, pot ser utilitzat per part dels estudiants que es dirigeixen a l'institut de secundària, i pels usuaris de la piscina coberta de la Malllà, el conservatori de Música i Dansa, sense oblidar les opcions dels usuaris de què disposen per a fer les seues tasques administratives o d'una altra índole.

Aquest servei està dotat d'una àmplia oferta per als usuaris en matèria d'horari i de parades amb l'objectiu de facilitar la vida laboral i personal dels veïns de la localitat. D'aquesta manera, el “Arribabús” disposa de servei de dilluns a divendres, a partir de les 5.10 hores fins a les 23 hores, respectivament. Adaptar-se als torns de treballs dels veïns és la seua principal finalitat. El recorregut està format per deu parades, la Reva, la Canyà Aguila i el nucli urbà de Loriguilla. A aquestes parades s'afigen les quatre del nucli urbà de Riba-roja de Túria i una altra en cadascun dels polígons previstos, el sector 12, el sector 13 i el polígon del Oliveral.

L'ús del servei de l'autobús municipal dau a conéixer revela el períodes de temps en els quals es produeix un major ús entre els veïns respecte dels diversos complements que ofereix l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. D'aquesta manera, l'últim quadrimestre de l'any 2022 és el que experimenta un major nombre d'usuaris respecte de la primera meitat de l'exercici. El mes de setembre ho van utilitzar 23.504 viatgers, altres 25.993 a l'octubre, 28.089 al novembre i, finalment, altres 22.759 viatgers al desembre.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat l'excel·lent acolliment dels diferents serveis de l'autobús municipal “entre els veïns i ciutadans del municipi que han interioritzat molt bé no sols el component d'oci i temps lliure que pot suposar sinó, també, per als treballadors dels polígons que es dirigeixen als seus respectius llocs de treball; per això, des de l'ajuntament continuarem amb les polítiques de mobilitat per a estalviar la petjada de carboni”.

Les previsions de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria apunten a una disminució de fins a 3.000 tones de CO2 (diòxid de carboni) a conseqüència d'un major ús del transport municipal entre els veïns del municipi i, per tant, en una disminució del transport privat. A més, aquesta política es completa amb els diversos projectes de construcció de carrils cicle-per als vianants de més de 10 quilòmetres d'extensió entre el nucli urbà i les àrees residencials


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon