Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'El Bigotes' - Gurtel- assenyala l'expresident valencià: 'Jo demanava a Paco Camps que m'ajudés i ell m'ajudava'

El responsable de 'Gürtel' a la Comunitat Valenciana assegura que seria "obscé negar l'evident": "Molta gent sabia quina era la meua relació amb Camps"

El responsable de 'Gürtel' a la Comunitat Valenciana, Álvaro Pérez 'El Bigotes', ha assenyalat aquest dilluns a l'expresident de la Generalitat Francisco Camps com la persona responsable d'introduir a la trama en la comunitat autònoma. "Jo li demanava a Paco Camps que m'ajudara i ell m'ajudava", ha sostingut.

'El Bigotes' s'ha pronunciat així en el judici que se segueix des de gener en l'Audiència Nacional contra Camps per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama 'Gürtel', del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009. La Fiscalia Anticorrupció demana dos anys i mig de presó per a l'expresident valencià.

En resposta a les preguntes de la fiscal Concepción Sabadell, Pérez ha assegurat que li "semblaria obscé negar l'evident": la seua bona relació amb el mateix Camps. "Entenc que es vulga negar l'innegable, però hi havia molta gent a València que sabia quina era la meua relació amb el senyor Camps", ha afegit.

'El Bigotes' s'ha referit d'aquesta manera al exmandatario del PP després que la Fiscalia Anticorrupció li exposara un vídeo de les seues noces en el qual es referia a Camps com a un tipus "collonut" que sempre li va donar "coses bones". "Em faig una pregunta. No he vist a ningú en aquest vídeo que haja alçat la mà i haja dit: jo no et conec de res. En aqueix vídeo estic parlant amb el cor", ha etzibat.

Aqueixes referències directes a la seua relació amb Camps s'han produït després que l'expresident valencià haja assegurat en repetides ocasions que no coneixia a cap dels responsables de la Gürtel. 'El Bigots', no obstant això, ha aclarit que "cridava sovint" al exmandatario, un dels acusats en aquest judici.

Aqueixa amistat que tots dos mantenien, a més, s'estenia també a la dona del mateix Camps. "Si jo podia molestar-lo poc, el molestava poc, pensava que no seria l'únic que li arribara amb un problema. Si podia prendre'm un café amb Isabel i dir-li tinc aquest problema, si li ho comentes a Paco* el procurava", ha apuntat.

LA PROPOSTA DE TRASLLADAR-SE A VALÈNCIA

Pérez també ha detallat en quin moment la trama va decidir traslladar-se a la Comunitat Valenciana. Va ser, en concret, quan Mariano Rajoy es va fer càrrec del Partit Popular. "Jo no estava a gust amb el meu treball i, en un hotel de Madrid, em vaig trobar amb Camps, vam estar xarrant i li vaig dir que estava incòmode", ha relatat.

Aqueixa va ser, ha continuat, la "primera vegada" que Camps li "va proposar" que es "n'anara a València a treballar". "Això va ser a últims del 2003: en 2004 ens implantem de manera seriosa a València, jo estava constantment anant i venint", ha afegit.

Pérez ha esgrimit que Camps li va insistir a traslladar-se a la comunitat autònoma al·ludint a una millor "qualitat de vida" per a ell i la seua família. "Al principi parlem de fer els esdeveniments i els actes del partit. Ell sabia com sabia tothom en el PP com treballàvem. Sabia que eren una garantia d'èxit els mítings", ha presumit.

En aquest context, 'El Bigots' ha donat més detalls de com es va desenvolupar la seua relació amb l'expresident valencià. "El senyor (Eduardo) Zaplana va deixar dues persones de la seua confiança a treballar amb Camps. Els dos eren amics meus i com a Camps li coneixia jo vaig fer la gran majoria d'esdeveniments de la seua campanya", ha asseverat.

EL TRIBUNAL REPRÉN A CAMPS

Fue l'"èxit" dels treballs de Pérez en aquells comicis el que va permetre, segons la seua versió, que 'Gürtel' poguera assentar-se en el territori. "Jo li ho vaig dir a Corretja i li vaig dir a Camps que anava a muntar una oficina allí", ha assenyalat 'El Bigotes'.

Així les coses, 'El Bigots' ha aclarit fins on arribaven les seues funcions. "Jo no entrava en el tema dels contractes: això ho gestionava ja Crespo, Cándido o Blanch. Jo entrava ací, però jo estava al mig, estava informat puntualment de tot. Jo m'encarregava d'aconseguir el client, i a partir d'ací si calia intervindre en el plec jo no entrava", ha afirmat.

El mateix Camps s'ha mostrat especialment incòmode durant la declaració de 'El Bigots' realitzant escarafalls i intercanviant comentaris amb els seus advocats, la qual cosa ha provocat que el president del tribunal, José Antonio Mora, li cride l'atenció. "Senyor Camps guarde silenci i respecte a la Sala", li ha etzibat.

LA "INFLUÈNCIA JERÀRQUICA I MORAL" DE CAMPS

A la importància de Camps per a l'assentament de Gürtel a València també s'ha referit el número dos de la trama, Pablo Crespo, que en resposta a preguntes de la Fiscalia ha aclarit que no van decidir traslladar-se "perquè València siga una regió extraordinària en tots els sentits".

"Ho vam fer perquè teníem aqueixa facilitat", ha assegurat, en al·lusió a la relació de Pérez amb Camps, incidint en què no és el mateix trucar "a una porta" desconeguda que "anar introduït per una persona que té una influència no sols jeràrquica, sinó moral".

"Si al senyor Pérez el reben no és perquè tinguera una empresa que d'aquell temps no era molt coneguda res més que pels esdeveniments que féiem per al partit. És per la bona relació que tenia amb el senyor Camps i que tothom o quasi tothom coneixia", ha apuntat.

Crespo també ha aprofitat la seua declaració per a defensar-se de les acusacions llançades per Camps pel seu acord i el d'altres acusats amb la Fiscalia. El que jo afirme ací ho dic en primera persona. Està més que provat. En cap moment he rebut cap indicació i no l'acceptaria tampoc", ha advertit.

Després que defensa li preguntara si algú li havia suggerit què havia de declarar, Crespo ha assegurat que s'ha "defensat amb les armes processals que la llei posa" al seu abast. "Jo tinc dret com qualsevol persona a canviar, en el sentit que és cert que la presó m'ha influït. Lamente molt aquestes accions, em produeix un sentiment de vergonya, perquè crec que hem fet coses que no es podien fer", ha reconegut.

En aquesta línia, Crespo ha prosseguit: "Crec que he canviat per a bé. He sigut una persona que he respectat la llei, soc una persona ordenada i m'he adonat que hem actuat d'una forma que no s'ha de fer. Estic pagant el que em toca pagar. És dur dir-ho".

Després de la declaració de Crespo i Pérez el judici es reprendrà aquest dimarts a partir de les 10.00 hores amb l'interrogatori de la resta d'acusats.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon