Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís resol aquest dissabte les seues primàries amb totes les mirades posades a Alacant

   

   Les primàries de Compromís, obertes a tota la ciutadania, es resolen aquest cap de setmana amb la incògnita de qui serà el cap de llista per la província d'Alacant, una plaça que es disputen la vicepresidenta portaveu i consellera d'Igualtat, Aitana Mas; el portaveu de Compromís en la Diputació d'Alacant, Gerard Fullana, la representant de Joves MJ Calabuig i la militant Marina González.

   En canvi, tant a Castelló com a València no hi ha dubtes que els caps de llista són Vicent Marzà i Joan Baldoví, respectivament, aquest últim com a candidat de la coalició a la Presidència de la Generalitat en les eleccions autonòmiques de finals de maig.

   A un dia que es donen a conéixer els resultats de les primàries, que eixiran dissabte a altes hores de la nit, la clau és si Aitana Mas (Iniciativa) continuarà com a vicepresidenta si no guanya, ja que únicament es presenta com cap de llista. La setmana passada va assenyalar que "és obvi" saber si se sentiria desautoritzada o no com a portaveu del Botànic si guanyara Gerard Fullana (Més).

   En aquest escenari, el futur de la coalició a Alacant depèn del vot d'un total de 13.172 inscrits a les primàries, mentre per al conjunt de la Comunitat Valenciana s'han registrat 42.839 militants i simpatitzants. A més, Elx és l'única gran ciutat en la qual queda per conéixer el cap de llista.

   En els últims dies s'han succeït les telefonades a la unitat per part de les cares més visibles de Compromís. Baldoví (Més) va demanar anar "tots a l'una" en l'acte de presentació de les primàries per València i no perdre l'esperança de guanyar.

MORERA DEMANA VOTAR "AMB LLIBERTAT"

   Aquest dijous, el president de les Corts, Enric Morera, va publicar un missatge en Facebook en el qual recordava com va impulsar la creació de Compromís i les primàries "amb mil obstacles", acordant-ho amb persones com l'ex-vicepresidenta Mónica Oltra en "l'any històric del canvi" de govern que va ser al 2015.

   "Sempre he tractat de fer equips, de créixer junts, de cooperar, de dialogar entre diferents per a avançar. D'integrar. Això és Compromís", va subratllar Morera (Més), a més d'advertir que "quan això desaparega deixarà de ser la cooperativa política guanyadora". Per açò va demanar el vot en les primàries "amb llibertat" i a qui cadascun considere oportú.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon