Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Assistents a un homenatge a Guillém Agulló en Benimaclet afectats per un liquid abocat intencionadament

#Benimaclet

El Centre Social Terra, en el barri valencià de Benimaclet, va patir ahir un atac amb un líquid corrosiu llançat des d'un edifici quan celebraven un acte en homenatge a Guillem Agulló i en el qual van resultar ferides més d'una dotzena de persones qualificat com un acte de "odi ideològic".

La jornada festiva incloïa una "calçotada", música i un bingo musical al carrer, i participaven més de 200 persones, entre elles moltes famílies amb xiquets

Sobre les 19.30 hores algú va abocar un líquid corrosiu des d'un edifici que hi ha enfront del local "que va causar cremades en la pell, cabell i roba" a almenys 12 de les persones que participaven en els actes, encara que cap xiquet es va veure afectat.

Moment de l'acte segons A Punt

Segons ha informat EFE Natxo Calatayud, membre del centre social, en la jornada festiva, que incloïa una "calçotada", música i un bingo musical al carrer, participaven més de 200 persones, entre elles moltes famílies amb xiquets. Un esdeveniment autoritzat degudament.

Calatayud ha explicat que el Centre Social Terra és un "local i bar que està en Benimaclet des de fa 22 anys" i està "molt implicat amb el moviment veïnal i associatiu". Organitza regularment activitats i "no tenim cap problema amb els veïns, que ens donen suport".

Després de patir l'atac, que qualifiquen des de l'organització com de "ideològic", van telefonar al 112 i es va personar en el lloc una patrulla de la Policia Nacional. Els ferits van anar a rebre assistència a centres mèdics i es va formular la corresponent denúncia

Després de patir l'atac, que qualifiquen des de l'organització com de "ideològic", van telefonar al 112 i es va personar en el lloc una patrulla de la Policia Nacional. Els ferits van anar a rebre assistència a centres mèdics i es va formular la corresponent denúncia i acta policial. Des del club social han indicat que "tots els actes que es fan tenen com a hora màxima d'acabar les 20.00 hores" i "som molt respectuós i tenim molt bona relació".

 

Afectats publicats per la AA.VV Benimaclet al facebook

No obstant això, aquest tipus d'actes, ha apuntat Calatayud, "ocorre quan tenim un punt polític", ja que en altres ocasions han trobat silicona a les portes o els han trencat vidres, però aquesta "agressió per motius ideològics" és la més greu patida fins hui.

Des de l'Associació de Veïns de Benimaclet han condemnat els fets i han assegurat que estem davant "un nou acte d'odi a les cultures i ideologies diferents". El portaveu de l'associació, Paco Guardeño, ha explicat a EFE que l'acte, que estava autoritzat, "tenia el soroll normal" de qualsevol altra activitat, per la qual cosa també apunta al fet que és un acte de "odi ideològic".

Guardeño ha assegurat que Benimaclet és un barri "en el qual intentem respectar a totes les cultures, ideologies i nacionalitats" i en això, "treballem molts col·lectius i ho aconseguim". Des de l'associació han mostrat la seua solidaritat cap a l'entitat organitzadora de l'acte i amb les persones afectades i han remarcat que "l'odi comptarà sempre amb el nostre rebuig".

INTOLERABLE"

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha traslladat el seu "suport" al Centre Social Terra. "Això és intolerable, molt d'ànim a totes les persones ferides, i el nostre desig és que es recuperen com més prompte millor", han escrit en el seu perfil de Twitter.

"Els col·lectius i moviments veïnals som el poble, no l'enemic. Ni un pas arrere enfront del feixisme que ens vol submises i en silenci", han declarat.

Per part seua, Joves PV-Compromís ha mostrat el seu "rebuig" i "condemna" a l'agressió durant la Calçotada Popular en el Centre Social Terra. "Estarem enfront del seu odi i la seua intolerància", ha asseverat, i han traslladat "tot el suport" a les afectades.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon