Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El #IVAJ anima a participar en el concurs Europass de la Comissió Europea per a mostrar les capacitats de l'alumnat

El Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha animado a los centros educativos de la Comunitat Valenciana a participar en el concurso Europass que la Comisión Europea ha puesto en marcha en el marco del 'Año Europeo de las Capacidades'. 

L´objectiu d´aquesta iniciativa és que l´alumnat conegui tot el seu potencial i es familiaritzin amb les eines digitals que els poden beneficiar en el seu futur laboral.

Europass és un programa de la Comissió Europea que contribueix a la mobilitat d'estudiants ia l'ocupabilitat de treballadors i treballadores, tant al seu propi país com a tot l'àmbit europeu.

El certamen, adreçat a estudiants de qualsevol modalitat educativa d'entre 14 i 18 anys, consisteix en l'enregistrament d'un vídeo 30 segons com a màxim, que es podrà fer en espanyol o en anglès sota el títol 'Demostra les teves capacitats amb Europass'.

La data límit per lliurar les feines és el 27 de febrer d'aquest any.

El contingut tindrà dues parts diferenciades en què es mostraran les habilitats, les competències o les capacitats i com s'han incorporat al compte d'Europass. Per la seva banda, els centres educatius que animin el seu alumnat a participar-hi podran incloure el seu emblema i logotip al vídeo.

Entre les capacitats i habilitats que es poden mostrar als vídeos, Europass ha posat com a exemples el treball en equip; lideratge; coordinació; esperit emprenedor; responsabilitat social; iniciatives personals;

creativitat i innovació; comunicació oral i escrita; competència en llengües estrangeres; maneig de xarxes socials; maneig d'eines informàtiques o capacitats organitzatives.

També es pot mostrar en projectes aspectes com l'autoconfiança; presa de decisions; flexibilitat al canvi; habilitats interpersonals; adaptació a lentorn; habilitats culinàries; tolerància i empatia; esperit artístic; resolució de problemes; pràctica esportiva; escriure contes, relats, poesia; habilitats amb la jardineria; pensament crític; resiliència; actitud positiva; o redacció i síntesi.

D'entre tots els projectes que es rebin es triaran 5 persones guanyadores. A les persones guardonades se'ls donarà un diploma acreditatiu com a guanyador del concurs, un lot de productes exclusius Europass i es promourà la difusió del seu vídeo a la web, a 'newsletters' ia les xarxes socials de la Comissió Europea.

A més, podran participar en un Cafè Viatger del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) i obtindran un reconeixement públic i participació a l'InfoDay Europass 2023 que se celebri a Madrid, amb transport i allotjament inclòs.

Any de les Capacitats

La Comissió Europea va decidir declarar el 2023 com l'Any de les Capacitats per fer front al repte de la doble transició ecològica i digital, que està creant noves oportunitats per a les persones i l'economia de la UE.

En aquest sentit, segons la Comissió Europea, més de tres quartes parts de les empreses de la UE assenyalen que tenen dificultats per trobar persones per treballar amb les capacitats necessàries. I recorda que el 2021 ja hi va haver escassetat en 28 ocupacions, des de la construcció i l'assistència sanitària fins a l'enginyeria i les tecnologies de la informació, cosa que, segons la seva opinió, mostra una demanda creixent de persones treballadores, tant altament qualificades com poc qualificades.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal