Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La proposta d'Esquerra Unida per a la ciutat de València: 'una candidatura de confluència amb Compromis i Podem'

 En l'acte celebrat ahir dimarts a l'Ateneu Maritimnull en el que s'ha presentat la candidatura de la ciutat de València, la organització que lidera Rosa Pérez ha volgut  deixar clar des d'Esquerra Unida pensen que lo millor per a l'esquerra i la ciutat sería una  coalició de les forces d'esquerra per a les eleccions municipals valencianes. La formació de la consellera Rosa Pérez Garijo planteja un model de confluència unitària, de tots els partits d'esquerres,  construït des de la ciutat de València. 

El partit ha celebrat aquest dimarts un acte per a presentar la candidatura de València ciutat, que encapçala Pau Díaz, després d'haver arribat a un acord amb Compromís i Unides Podem a Gandia i Santa Pola. La formació rebutja la proposta de Compromís, que advoca per integrar independents en la seua llista, i planteja un espai similar al que encapçala Yolanda Díaz. “La nostra és una candidatura per a crear una candidatura unitària de tres. No anirem dins de la candidatura d'uns altres, anirem amb unes altres. Volem sumar”, ha indicat Díaz en l'acte.

La candidatura conjunta Unides Podem-EUPV no va ser suficient per a aconseguir representació a l'Ajuntament de València, encara que sí en les Corts Valencianes. Les tres formacions negocien un espai d'aliança en les llistes, encara que no hi ha un espai de comunicació conjunt. Fins hui, les converses s'han produït entre Esquerra Unida i Podem amb Compromís per separat, i entre Esquerra Unida i Podem pel seu compte.

La coalició valencianista tampoc ha tancat el seu model d'aliances, encara que té clar que la seua marca ha d'encapçalar-les i no difuminar-se en altres sigles en el pla local i autonòmic. La idea amb més suport és integrar altres partits en la llista de Compromís, com en el cas de València, on el reglament reserva el lloc 11 per a candidats d'altres formacions, encara que pot avançar-se si ho decideix l'assemblea a la ciutat. 

Els de COMPROMÍS es troben en un espai complex, perquè coneixent que una candidatura unitària i de confluència encapçalada per la seua formació seria positiva i que el missatge unitari d'aliança de les esquerres és positiu, però són conscients que el seu electorat penalitza una candidatura amb Podemos en els espais de proximitat. Al seu torn, calculen que sense una aliança amb Esquerra Unida, Podem quedaria sense representació.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon