Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat injecta 70,4 milions d'euros per ampliar el crèdit de la Renda Valenciana d'Inclusió

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha injectat 70,4 milions d'euros per a ampliar el crèdit de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) i així augmentar el nombre de persones beneficiàries que reben aquesta prestació en la Comunitat.


Així ho ha anunciat la directora general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius, María José Cortell, qui ha explicat que aquest dimecres es va publicar l'acord del Consell per a alliberar 66 milions d'euros, a més dels quatre milions alliberats a la fi de desembre de 2022, ha informat la Generalitat en un comunicat.


Cortell ha destacat que aquesta prestació suposa "un instrument fonamental en la lluita contra l'exclusió en la Comunitat, a més de permetre dignificar a les persones que la perceben que ara reben en un únic pagament totes aquelles quantitats que puguen necessitar per a fer front a les seues obligacions".


Respecte a la compatibilitat de la RVI amb l'Ingrés Mínim Vital, ha assenyalat que el treball de la Generalitat ha sigut, des de l'inici, que la nova prestació del govern central posada en marxa en 2020 "es desenvolupara sense dificultar la renda valenciana d'inclusió, que és la gran eina de la qual es disposa en la Comunitat Valenciana en la lluita contra la pobresa i per la inclusió social i laboral dels col·lectius més vulnerables".


Així mateix, ha subratllat que des de la Conselleria sempre s'ha sol·licitat al govern una "cogestió" de totes dues prestacions i que existeix una comissió de seguiment "per a harmonitzar totes dues prestacions amb reunions periòdiques per a avaluar i fer un seguiment del procés".


Des de la Comunitat Valenciana, ha assegurat, "s'ha treballat per a harmonitzar les dues prestacions i no ha afectat cap perceptor de la renda valenciana d'inclusió", ja que es poden sol·licitar les dues prestacions alhora sense haver d'esperar a obtindre l'ingrés mínim vital per a demanar la RVI.


INFORME SOBRE RENDES MÍNIMES D'INCLUSIÓ


D'altra banda, Cortell s'ha referit a l'Informe de l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials que situa a la Comunitat Valenciana, al costat de Catalunya i Canàries, com les autonomies on més es van reforçar en 2021 les rendes mínimes d'inclusió després de la implantació de l'Ingrés Mínim Vital, amb increments pressupostaris que en el cas de la Comunitat Valenciana i Catalunya superen el 60 per cent, amb un 65,3% i un 60,5%, respectivament.


L'informe també revela l'evolució del nombre de perceptors, i estableix que les mateixes comunitats que han reduït la seua despesa redueixen significativament el nombre de persones beneficiàries, fins a un 73% a Castella-la Manxa, en contrast amb l'increment del 121% en la Comunitat Valenciana.


La directora general d'Acció Comunitària i Barris Inclusius ha assegurat que des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "es continuarà reforçant la RVI com l'instrument més potent per a lluitar contra l'empobriment i millorar la inclusió social amb acompanyament professional".


PROGRAMA PILOTEM


En aquesta línia, la directora general ha remarcat el projecte 'Pilotem Comunitat Valenciana' que s'emmarca en el conveni signat amb el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migració per a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament d'itineraris d'inclusió social per a col·lectius específics, aplicant en cada cas objectius concrets i ben diferenciats per a la seua posterior avaluació, que s'adaptaran a les necessitats de cadascun d'ells.


Amb la finalitat de contribuir a la promoció de la igualtat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa, s'ha prioritzat com a grups específics a les dones víctimes de violència de gènere, població gitana, joves extutelats, persones sense llar, famílies vulnerables, persones amb diversitat funcional o afectades per malalties de salut mental, població LGTBI i persones prostituïdes.


Aquest projecte està dirigit i supervisat des de la Direcció General d'Acció Comunitària i Barris Inclusius de la Conselleria, que s'encarrega de la coordinació global del projecte en relació amb la resta d'actors implicats i a la coordinació directa amb la secretària general d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon