Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Museu de les Ciències programa el cicle de conferències 'Santiago Grisolía', dedicat a la divulgació científica

El Museu dels Ciències posarà en marxa en 2023 un nou cicle de conferències dedicat a la investigació que portarà el nom de Santiago Grisolía i tindrà l'objectiu de contribuir a la divulgació científica i promoure la trobada entre el món científic i el públic general.

Aquesta iniciativa persegueix així una de les màximes de qui fora l''ànima' de la Ciutat dels Arts i els Ciéncies, i que aquest 6 de gener hauria complit 100 anys, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Els ponents d'aquest nou cicle seran els quatre investigadors premiats en la primera edició dels guardons instituïts per la Generalitat en honor a Grisolía.

L'I Premi de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía va reconéixer al químic Avelino Corma i a la biòloga Ángela Nieto, per la seua prestigiosa trajectòria professional en els seus respectius àmbits de coneixement, així com a les joves investigadores Rosa María Aran i Sara Izquierdo, de les quals es va destacar la projecció científica reeixida amb els seus treballs en el camp de l'electroquímica i la biotecnologia, respectivament.

Gràcies a l'expressa voluntat del professor, en el Museu dels Ciències s'exhibeix una gran quantitat de reconeixements i objectes de Santiago Grisolía al costat dels del seu mestre Severo Ochoa, del qual va ser un dels seus deixebles més distingits.

Al llarg de la seua vida, Santiago Grisolía va rebre innombrables condecoracions i reconeixements que el públic visitant pot conéixer en aquesta mostra, situada en la segona planta del Museu.

L'auditori principal del museu porta el nom de Santiago Grisolía i la seua figura romandrà vinculada per sempre a aquest recinte, que ell mateix va contribuir a crear i a convertir en un referent internacional de la ciència, la investigació i la cultura

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon