Unai Sordo (CCOO) observa una actitud força regressiva a la CEOE i veu 'difícil' arribar a acords Unai Sordo (CCOO) observa una actitud força regressiva a la CEOE i veu 'difícil' arribar a acords
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unai Sordo (CCOO) observa una actitud força regressiva a la CEOE i veu 'difícil' arribar a acords

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, aprecia una "actitud bastant regressiva" en la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), en comparació amb la pandèmia, i considera que serà "cada vegada més difícil" arribar a acords amb la patronal.

Sordo considera que una part de l'empresariat espanyol s'està "contaminant del clima polític" i preveu que mantindran aqueixes posicions "d'ací a les eleccions generals".

"Tant de bo m'equivocara perquè hem sigut un contrapunt al clima de tensió de les dretes", ha comentat el líder de CCOO aquest dilluns en una entrevista amb RNE.

Per a Sordo, la voluntat de negociació de la patronal durant la pandèmia va respondre al fet que hi havia en joc diners públics per a salvar a les empreses i als treballadors, mentre que en les taules de diàleg pendents, com la del Salari Mínim Interprofessional (SMI), ja no existeixen recursos públics i són els empresaris els qui han de posar la seua part.

"Els costos de la inflació s'han de repartir entre els recursos públics, els salaris i els beneficis empresarials. CEOE es vol esborrar perquè repercutisca en els recursos públics i els salaris de forma quasi exclusiva", ha assegurat.

El secretari general de CCOO ha criticat la "falta de corresponsabilitat important" de l'empresariat espanyol i ha lamentat que siguen els salaris de la classe treballadora "els qui estan pagant els plats trencats" d'aquesta crisi.

SMI EN 1.100 EUROS

El Ministeri de Treball i Economia Social va revelar dilluns passat l'informe de la Comissió d'Experts sobre l'SMI, que recomanava una forqueta de pujada per a 2023 d'entre el 4,6% i el 8,2%, la qual cosa situaria l'SMI en 1.046 euros bruts al mes per catorze pagues en el primer cas i de 1.082 euros en el segon.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va convocar als agents socials a una taula de negociació dimecres passat, 21 de desembre.

La CEOE no va acudir a les negociacions, ja que havia trencat les converses amb Treball unes setmanes abans, arran de la inclusió d'una esmena transaccional en la Llei d'Ocupació, que retornava a Treball el control de les causes dels acomiadaments col·lectius.

Els empresaris van manar la seua proposta per escrit, que contemplava un increment del 4%, fins als 1.040 euros. Si bé aquesta revaloració es troba per davall de la forqueta dels experts, la patronal va defensar que supera la pujada salarial mitjà pactada en els convenis signats en 2022 (3,03%) i de la pujada aplicada als funcionaris (3,5%).

Els sindicats, per part seua, van manifestar postures més pròximes amb l'informe dels experts, encara que reclamen pujades superiors.

Sordo s'ha inclinat aquest dilluns per una alça de "entre 80 i 100 euros", i portar l'SMI fins als 1.100 euros.

"Un Govern progressista té poc marge per a no pujar l'SMI en aqueixos termes. Veurem quin criteri defineix el Govern, però per a nosaltres no pot haver-hi perduda de poder adquisitiu en 2023", ha subratllat.

El compromís de l'Executiu és acabar la legislatura amb l'SMI en el 60% del salari mig espanyol. A més, Díaz va obrir la porta a revisar la quantia dins de sis mesos per a evitar la pèrdua de poder adquisitiu.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal