Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana un dels huit municipis que rebrà de La Diputació i Conselleria finançament per al nou Centre de Dia


Com ja vàrem avançar en Crònica el passat mes d'octubre, l'Eliana rebrà 2 milions d'euros per a la inversió corresponent en el nou Centre de Dia de Diversitat Funcional

L'ajuntament aportarà els terrenys i la corporació provincial subvencionarà la redacció del projecte i la construcció del centre, que posteriorment serà equipat i posat en marxa pel Consell

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, varen  signar dimecres 30 de novembre l'acord de col·laboració per a ampliar el Pla Convivint d'infraestructures de serveis socials, la qual cosa suposa una aportació extraordinària de 17,5 milions d'euros per part de la Diputació per a construir nous centres de dia i residències en huit municipis valencians.

En concret, la Diputació de València invertix 17,5 milions d'euros per a finançar nous centres de dia i residències per a persones amb diversitat funcional a la Safor, l'Horta Nord i l'Horta Sud, la Ribera Alta i la Ribera Baixa, la Costera, el Camp de Túria i la Vall d'Albaida. El llistat de projectes aprovats per la Conselleria inclou una desena de municipis valencians.

En el cas dels nous centres de dia i diversitat funcional de Gandia, Torrent i l'Eliana i els centres de majors que preveuen construir Albalat dels Sorells, Corbera, La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat, la Diputació transferirà les ajudes directament als ajuntaments després de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), perquè estos puguen posar en marxa les obres sobre els solars o terrenys municipals que han disposat.

Amb la transferència d'estes ajudes als ajuntaments, que són els que projecten i executen les infraestructures, la Conselleria d'Igualtat i la Diputació amplien la subvenció per a noves places d'atenció social a la província més enllà de les incloses en el Pla Convivint 2021-2025, tal com van acordar en un primer contacte el president provincial, Toni Gaspar, i la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas. Les noves actuacions se sumen a les 93 aprovades en municipis de la província en el marc d'este pla autonòmic dotat amb 561 milions d'euros, amb el suport inversor de les diputacions.

Nous projectes

En un acte que ha comptat amb la presència de la responsable provincial de Benestar Social, Pilar Sarrión, el president de la Diputació i la vicepresidenta del Consell han repassat els nous centres d'atenció primària específica i atenció secundaria, la construcció dels quals finançarà la corporació provincial seguint el mapa de necessitats i el pla d'infraestructures traçat en el Pla Convivint. La fórmula d'esta espècie d'annex del pla atribuïx a la Diputació la competència de dotar econòmicament l'execució dels projectes, i a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives la d'aportar el suport tècnic per a obtindre les autoritzacions.

En el cas de municipis amb major població, Torrent a l'Horta Sud disposarà de tres milions d'euros i Gandia, a la Safor, de quatre milions per a alçar els seus nous centres de dia i diversitat funcional, amb la possibilitat de cofinançament municipal. A més, Castelló de Rugat a la Vall d'Albaida; La Llosa de Ranes a la Costera; Corbera a la Ribera Baixa; Albalat dels Sorells a l'Horta Nord; i l'Eliana al Camp de Túria tenen assignats dos milions d'euros de la corporació provincial per a portar avant els seus projectes.

D'altra banda, Real ha oferit un immoble per al seu centre de majors, la primera fase dels quals ha sigut finançada amb fons de la pròpia Diputació. En este cas, el consistori de la Ribera Alta rebrà 500.000 euros per a continuar l'obra. El llistat de noves actuacions subvencionades a la província el completen Alberic, que rebrà un milió d'euros dels pressupostos participatius de la Generalitat per al seu centre de dia; i Almàssera, que té assignats 200.000 euros del mateix fons per a la redacció del projecte del seu centre de majors.

Col·laboració institucional

Toni Gaspar i Aitana Mas varen coincidir que la col·laboració institucional “és la clau per a millorar el benestar de les persones”, com demostra un pla que se suma al Fons de Cooperació Municipal impulsat per la Generalitat i al qual la Diputació ha aportat enguany la xifra rècord de 80 milions d'euros que els ajuntaments han pogut destinar a inversió o a despesa corrent.

En paraules del president Gaspar, “el Pla Convivint és una iniciativa necessària des de l'àmbit social que pretén dotar a cada comarca de places suficients tant per a persones majors com de diversitat funcional. El pla de la Generalitat va contemplar des de l'inici 93 infraestructures socials en pobles de la província, i el que fem ara és realitzar la nostra aportació des de la Diputació per a completar eixe mapa de necessitats i arribar a altres pobles que també van presentar els seus projectes”.

Per part seua, la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, va agrair la “inestimable col·laboració” de la corporació valenciana amb esta aportació que permetrà “amb el pressupost d’enguany fer front a projectes que suposaran una transformació dels serveis socials i l'atenció a les persones que els necessiten”.

Amb el model mixt del Pla Convivint, els ajuntaments s'encarreguen de cedir els terrenys, les diputacions financen la construcció dels centres i la Conselleria els dota tant de mobiliari com de personal per al seu posterior funcionament. Quant als criteris de selecció dels nous projectes, s'ha tingut en compte que l'ajuntament en qüestió no estiguera inclòs en el Pla Convivint, el mapa de necessitats de cada zona del territori valencià i la cobertura de places de diversitat funcional. L'equitat territorial ha sigut un altre factor determinant, ja que cadascun dels huit projectes aprovats pertany a un departament de serveis socials diferent.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal