Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació avança amb l'Eliana el projecte de construcció del centre de dia de diversitat funcional

La reunió de la diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión amb l'alcalde del municipi del Camp de Túria, Salva Torrent, resol la gestió tècnica d'una ajuda directa de dos milions d'euros

L'ajuntament aportarà els terrenys i la corporació provincial subvencionarà la redacció del projecte i la construcció del centre, que posteriorment serà equipat i posat en marxa pel Consell

La Diputació de València i l'Ajuntament de l'Eliana avancen el projecte de construcció d'un centre de dia de diversitat funcional en el municipi del Camp de Túria, amb una ajuda directa de dos milions d'euros de la corporació provincial al consistori, que oferix diferents parcel•les dotacionals per a la ubicació del nou centre.

La diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, s'ha reunit en seu provincial amb l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, per a abordar el procediment tècnic d'esta subvenció concedida per la Diputació en el marc del Pla Convivint. En concret, el projecte de l'Eliana és un dels huit acordats este mateix mes amb la Generalitat com a ampliació al centenar de projectes inicialment aprovats a la província dins d'este programa d'infraestructures socials basat en la col•laboració institucional.

La col•laboració es traduïx en la implicació dels ajuntaments, que s'encarreguen d'aportar els terrenys; les diputacions, que subvencionen els projectes de construcció i l'execució dels centres de majors i residències de diversitat funcional; i la Generalitat, que en última instància equipa les instal•lacions construïdes i les dota del personal necessari per a la seua posada en marxa.

D'estos aspectes tècnics i dels temps del procés han parlat la responsable provincial i l'alcalde de l'Eliana, qui contempla diferents terrenys amb la viabilitat necessària per a alçar la nova residència de diversitat funcional. Per part seua, Pilar Sarrión ha explicat a Salva Torrent que l'ajuda de la corporació es transferirà en el moment en què el Consell publique l'aprovació definitiva del projecte en el DOGV, i que podrà destinar-se tant a la redacció com a la direcció d'obra i la construcció del centre. “La intenció de la Diputació és que els diners arriben enguany als ajuntaments perquè puguen iniciar la fase constructiva”, apunta la diputada.

Ampliació del Pla Convivint

Els dos milions d'euros destinats a l'Eliana per al seu centre de dia de diversitat funcional, un tipus de centre prioritari seguint el mapa de necessitats elaborat per la Conselleria de Polítiques Inclusives, formen part dels 17,5 milions d'euros que la Diputació de València ha invertit en l'ampliació del llistat de projectes aprovats inicialment en el Pla Convivint en el qual participa al costat de la Generalitat.

El llistat de projectes aprovats per la Conselleria dins d'esta ampliació inclou una desena de municipis valencians. En el cas dels nous centres de dia i diversitat funcional de Gandia, Torrent i l'Eliana i els centres de majors que preveuen construir Albalat dels Sorells, Corbera, La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat, la Diputació transferirà les ajudes directament als ajuntaments després de la publicació en el DOGV, perquè estos puguen posar en marxa les obres sobre els solars o terrenys municipals que han disposat.

A més, Real ha oferit un immoble per al seu centre de majors, la primera fase del qual ha sigut finançada amb fons de la pròpia Diputació. En este cas, el consistori de la Ribera Alta rebrà 500.000 euros per a continuar l'obra, mentre que Gandia disposarà de quatre milions per a la seua residència de diversitat funcional; Torrent tindrà tres milions de finançament per als seus centres de dia de diversitat funcional i majors; i Castelló de Rugat a la Vall d'Albaida; La Llosa de Ranes a la Costera; Corbera a la Ribera Baixa; i Albalat dels Sorells a l'Horta Nord tenen assignats dos milions d'euros de la corporació provincial per a portar avant els seus projectes.
Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon