Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida de València planteja millorar la participació ciutadana municipal, 'dinamitzar-la, ampliar-la i ferla vinculant'

Ha presentat 10 mesures per a “revitalitzar el seu funcionament de manera dinàmica”, declarant que és urgent “una aposta decidida que aconseguisca assoliments irreversibles quant a les garanties de participació, inclusió i capacitat de decisió, cada vegada més vinculant.”

Esquerra Unida de València Ciutat vol demostrar que “la ciutadania de València acull positivament els processos de participació ciutadana convocats per a tindre en consideració la seua veu, involucrant-se activament en aquelles iniciatives destinades a millorar la proximitat entre els veïns i veïnes de la ciutat i l'Ajuntament de València.”

No obstant això, l'agrupació especifica que “cal continuar aprofundint en els instruments que permeten enfortir la participació ciutadana i el funcionament democràtic de l'Ajuntament de València en el seu conjunt, amb una aposta decidida que aconseguisca assoliments irreversibles quant a les garanties de participació, inclusió i capacitat de decisió, cada vegada més vinculant.

Al mateix temps, detallen que “un eventual fracàs en l'activació, manteniment i millora dels processos i institucions participatives de la ciutadania valenciana suposaria soscavar la confiança d'un dels recursos més valuosos per a la construcció d'una ciutat democràtica i sostenible: els seus veïns i veïnes i el seu teixit associatiu organitzat.”

La organització d'esquerres s'ha possar en contacte amb entitats i associacions veïnals, pel que des de EUVlc afigen que “tenint en compte la trajectòria manifestada fins al moment per les Juntes Municipals, les veiem com a òrgans cada vegada més allunyats de la ciutadania i sense una utilitat percebuda de manera positiva pels veïns, tendència preocupant que ha de ser urgentment revertida.”

Als membres de l'organització els resulta “alarmant” la creixent desmobilització ciutadana i dels moviments socials organitzats que és, segons ells, fruit d'inèrcies institucionals que no afavoreixen una major i millor participació. Per a això, entre les diferents mesures proposa millorar la difusió de convocatòries, facilitar la paraula al públic en les sessions i realització d'intervencions, convidar a les mateixes a AAVV o col·lectius, o agilitzar el funcionament de les diferents comissions de treball. Amb elles EUVlc vol reformar el seu funcionament i aconseguir “revitalitzar el seu funcionament de manera dinàmica i convertir-les en òrgans pròxims a la ciutadania”.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon