Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz (Sumar) dice que Feijóo 'está secuestrado por la extrema derecha' y 'tiene un problema con la democracia'

Yolanda Díaz en ple bany de masses: "Feijóo està segrestat per l'extrema dreta"

La vicepresidenta segona aposta per intervindre en els preus de la cistella de la compra i l'habitatge

La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest dissabte a Saragossa que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "està segrestat per l'extrema dreta" i "té un problema amb la democràcia", advertint que a Espanya "totes les decisions són examinables".

En la seua intervenció en un acte de Sumar, formació que lidera, Díaz ha criticat que el PP i Vox hagen sol·licitat a la Mesa del Senat que no permeta la votació de la reforma del delicte de sedició i altres assumptes aprovats ja inicialment pel Congrés dels Diputats. "Feijóo demana que no deixem votar als senadors i senadores", s'ha queixat Díaz.

Ha afegit que a Feijóo "no li agrada que la gent vote, que puga decidir per si mateixa" i "s'ha excedit", subratllant que a Espanya "totes les decisions són examinables". Ha criticat que Feijóo "ni tan sols s'atrevisca a votar en contra de la moció de censura" de Vox contra el president del Govern. També ha dit que a Feijóo "no li agrada" que s'incrementen el salari mínim interprofessional ni les pensions.

"BOCHORNO"

Així mateix, Yolanda Díaz ha cridat l'atenció sobre els últims debats en el Congrés dels Diputats, "una autèntica xafogor", dirigint-se a l'auditori per a dir: "No us representa, el país real sou vosaltres", afegint que "la política útil no es deté en massa debats i actua per a millorar la vida de la gent".

Ha preguntat si Feijóo acceptarà "qualsevol Govern que isca de les urnes votat per la gent que no porte les sigles del PP, si entén que quan votem ho fem en llibertat, si acceptarà un Govern que no tinga el nom del PP".

"La democràcia necessita dirigents amb calma, assossec", ha continuat Yolanda Díaz, qui ha demanat a l'auditori que actue "amb el cap fred: Res d'insults ni cridòries", esgrimint que la democràcia "no és cosa de dues, és respectar les institucions, que no són del Govern d'Espanya, ni del Govern d'Aragó, són de la gent i tenim l'obligació de cuidar-les i respectar-les".

Yolanda Díaz ha dit, d'altra banda, que "molta gent ho passa malament i l'obligació ha de ser caminar junts, entendre la cosa pública de manera diferent; d'això va la democràcia", argumentant que la política s'ha allunyat "de tots".

Ha alertat dels "forats negres" en els barris més pobres, on "la gent no vota perquè no se sent representada i que ningú els atén" perquè "els rics no necessiten votar, ho tenen tot, però la gent humil necessita formar part del procés democràtic".

Díaz ha asseverat que "no hi ha força democràtica més potent que el feminisme" i ha apostat pel diàleg entre les feministes per a "caminar juntes, sumar" ja que "una democràcia feminista va molt més allà de les quotes i necessitem que ens deixen d'agredir, de cobrar salaris diferents; som maltractades i violentades, us demane que sumem".

PROJECTE DE PAÍS

La líder de Sumar ha destacat "la necessitat d'un nou projecte de país" perquè siga "sostenible i ecològic", urgint a reformar el model productiu i basar el sistema energètic en les "raons democràtiques", no basat en els grans oligopolis, sinó en l'autoconsum i "amb el món del treball dins", també amb els sindicats, ja que ha considerat que la crisi energètica i la laboral són la mateixa: "No és casual que l'extrema dreta dispute amb els sindicats al nostre país", avisant que també en altres països està "el partit de l'odi", posant l'exemple dels Estats Units.

A més, "no hi ha un país que puga sumar sense les dones, no sols perquè siguem la meitat de la població, sinó pel talent, l'alegria, la tendresa i la manera diferent que tenim les dones de fer les coses; seria un enorme error privar-nos d'ells". Ha deixat clar que "la lluita de les dones i els col·lectius LGTBI són imparables".

Yolanda Díaz ha titllat de "insuportable" la inflació i ha afirmat: "On hem intervingut en energia, hem sigut capaces no de contindre els preus, sinó de rebaixar-los; hem demostrat que sí que es podia, però queden coses per fer, on no intervenim les coses van malament i no estem intervenint en la cistella de la compra i en habitatge", considerant que "sense actuar en aquests dos camps no millorarem la vida de la gent".

"Porte des de l'estiu treballant per garantir que la cistella de la compra siga salubre per a les famílies i hem d'actuar en els marges empresarials de les multinacionals de distribució, que s'estan folrant al nostre país. Aquesta crisi va d'això, de qui paga la crisi".

Ha criticat a Feijóo perquè "sempre ho arregla baixant impostos" i ha rebutjat baixar l'IVA perquè "només beneficia a una part, a les grans distribuïdores, que no faran més que eixamplar els seus marges empresarials", enfront del que ha defensat "garantir una alimentació digna a les famílies de totes i tots, que puguen menjar peix i fruita; no va de baixar l'IVA".

Yolanda Díaz ha expressat, a més, que l'accés a l'habitatge és "un enorme problema" en tota Espanya perquè "l'euribor fa impossible una vida digna", davant el que ha apostat per congelar les quotes hipotecàries i retrotraure-les a juny, al que ha afegit que "és impossible, en moltes ciutats, afrontar un lloguer i sí, volem limitar i prorrogar els arrendaments al 2 per cent, querermos que en els nous contractes s'actue", rebutjant les renovacions contractuals al 20, el 30 i el 40 per cent.

Ha proposat augmentar la subvencion al preu del bitllet del transport públic del 30 al 50 per cent, una "mesura bàsica per a la majoria social, efectiva, ecològica i sostenible" i ha donat suport als xecs per 300 euros al mes per a fins a 10 milions de llars perquè "la inflació colpeja més fortament als quals menys tenen".

En l'acte s'ha guardat un minut de silenci, amb música de José Antonio Labordeta, en memòria del catedràtic de la Universitat de Saragossa i fundador de Andalán, Eloy Fernández Clemente, mort en les últimes hores. Han intervingut breument representants dels moviments sindical, ecologista, veïnal i feminista.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon