Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez critica que l'únic plantejament del PP siga demanar eleccions anticipades diàriament mentre bloqueja el TC

Reclama que el Constitucional prenga decisions "amb plena legitimitat i no amb un mandat caducat"

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha criticat que l'únic plantejament del PP siga demanar eleccions anticipades "tots els dies i per a tot" mentre estan bloquejant la renovació del Tribunal Constitucional (TC).

"Hi ha pandèmia?, eleccions anticipades. Hi ha un volcà a la Palma?, eleccions anticipades. Putin ataca Ucraïna?, eleccions anticipades, tots els dies i per a tot", ha llançat Sánchez en un acte del PSOE a València, al costat del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

El cap de l'Executiu ha retret al PP que continue bloquejant la renovació del TC, un òrgan que pren decisions "molt importants", per la qual cosa "és a tot punt raonable que aqueixes decisions les prenguen amb plena legitimitat i plenes facultats de les seues competències", i no amb un mandat caducat com ocorre en l'actualitat.

En aquest sentit, ha censurat que quan els 'populars' governen "ja no hi ha eleccions anticipades ni eleccions retardades" perquè ací "el que importa és mantindre els llocs d'aquells que ells nomenen encara que siga per a tota la vida, que és el que estan fent des de fa quatre anys. I si per a això necessiten bloquejar el Parlament no es tallen un pèl. Van i ho fan", ha manifestat.

Dit això, s'ha preguntat "què pinta" el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, "en tot això", al que ha respost que l'actual direcció dels 'populars' "són conscients" que tenen un "contracte temporal i precari" i que si no obeeixen "els passarà el mateix" que a Pablo Casado i a la seua direcció.

"Per tant, si els interessos als quals obeeixen, que no són els de la majoria, els diuen 'no, tu has d'utilitzar el Parlament per a bloquejar la renovació del TC i del Govern dels jutges' perquè ells van i ho fan", ha reprovat.

CATALUNYA

En un altre punt, Sánchez ha posat l'accent en l'assumpte català assegurant que l'Executiu està resolent el problema en la comunitat autònoma enfront de la gestió del Partit Popular que, ha comentat, "no tenen alternativa" a una aposta per la convivència perquè "mai els ha importat ni Catalunya ni Espanya ni la Constitució".

En aquest sentit, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat als espanyols i, en particular als catalans, insistint que es complirà amb la Constitució i es resoldrà el "problema a Catalunya".

"A Catalunya per fi preval la concòrdia i ací estem complint amb la Constitució tots els dies i en tots els territoris. Només hi ha un partit polític que la incompleix i és el PP. Per tant, lliçons cap", ha reclamat.

"Nosaltres no som ni més ni menys espanyols que ells. No donem lliçons ni volem que ens donen lliçons de constitucionalisme", ha postil·lat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon