Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Conselleria d'Educació delega a l'Ajuntament les competències per a l'ampliació de l'IES Sant Antoni de Benaixeve

No obstant l'Ajuntament ha sol.licitat també la construcció d'un segon Institut i segons informa l'Ajuntament espera un altre Decret per escometre millores en el CEIP 8 d'abril

Com varem informar la Conselleria d'Educació, a través del Pla Edificant, ha aprovat el projecte d'ampliació de l'IES Sant Antoni de Benaixeve, mitjançant una adjudicació de 4.186.298,14 milions d'euros. Concretament, ha sigut aprovat el Decret de delegació de competències, un dels primers passos per a la consecució d'aquesta finalitat.

L'ampliació de l'IES, que s’ha gestat des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve des de la passada legislatura, va poder materialitzar-se com a projecte gràcies a l'acord del Consell Escolar Municipal i del Ple Municipal l'any 2018, per a ser posteriorment presentat en Conselleria en el marc del Pla Edificant. Tot això en constant comunicació amb el centre educatiu mateix.

De les 12 unitats d'ESO + 4 de Batxiller per a les quals està dissenyat el centre, es contempla l'ampliació fins a 16 + 6 unitats, respectivament.

Segons declara la regidora d'Educació, Carla Sierra, “amb aquesta ampliació, se li donarà més oxigen tant a professorat com a alumnat, ja que podran disposar d'un major espai i, en definitiva, millorar la qualitat de la seua educació i de la seua estada al centre”. 

Actualment, el centre ja compta amb més alumnat del que hi pot albergar. L'ampliació es durà a terme amb un nou edifici situat en un lateral de l'actual pati i que estarà connectat a l'edifici principal.

En paraules de l'alcalde, Enrique Santafosta: “Aquest és el fruit d'un treball que hem perseguit i insistit durant quatre anys, amb molt d'esforç i molta faena per part de l'Ajuntament”.

“Atés que hem aconseguit aquest Decret de delegació de competències i l'assignació pressupostària, comença el procediment que ha de desenvolupar l'Ajuntament, pràcticament el mateix que vam realizar amb el CEIP núm. 2: licitació de projecte, realització del projecte, licitació de l'obra i realització de l'obra” conclou el primer edil.

El projecte serà elaborat conjuntament entre l'Ajuntament i l'IES Sant Antoni de Benaixeve. No obstant això, des del Consistori es considera que “a mig-llarg termini aquesta ampliació de l'IES no serà suficient per a albergar el creixent nombre d'alumnes de secundària, una quantitat que es dispararà en els pròxims anys”.

Per això, a més de l'ampliació de l'actual IES, des de l'Ajuntament i el centre ja s'ha procedit a sol•licitar la construcció d'un segon institut a Sant Antoni de Benaixeve, tenint en compte l'evolució demogràfica del municipi i l'alta taxa de població infantil. 

De la mateixa manera, “s'està treballant en una altra delegació de competències per a escometre millores al CEIP 8 d'abril, que esperem es resolga prompte” assenyala l'alcalde.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon