Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'ampliació de l'Institut de Sant Antoni entre els 42 centres educatius que es beneficien de 74,5 milions

Les noves actuacions inclouen les ampliacions de gran envergadura els instituts de Sant Antoni de Benaixeve i de Betxí, també en el CEIP Ausiàs March d'Albalat de la Ribera, així com la construcció de nou de la secció de l'IES Enric Valor d'Orba i del CEIP José Pedrós de Piles,

La Conselleria d'Educació ha adjudicat 74,4 milions d'euros per a construir o fer millores importants en 42 centres educatius de 18 comarques. De la inversió, es destinen 15,1 milions per a deu actuacions en centres educatius de la província d'Alacant; 12,3 per a altres deu intervencions en centres educatius de Castelló i 47 milions d'euros per a 17 noves actuacions de València.

Amb aquestes 42 noves delegacions del pla Edificant, Educació ha adjudicat 1.351,8 milions d'euros per a la millora d'infraestructures educatives: 472,9 milions per a la província d'Alacant; 216 milions per a Castelló i 662,9 milions per a València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En aquesta nova adjudicació de fons econòmics l'últim pas és que cada actuació s'aprove en els plens municipals de cadascun dels 34 ajuntaments sol·licitants. D'aquesta manera, els consistoris podran iniciar les tramitacions de les obres amb els fons econòmics destinats per la Conselleria.

Els centres educatius nous es dissenyaran amb paràmetres de millora de l'eficiència energètica, la sostenibilitat i el confort climàtic i acústic de tots els espais docents per a generar espais saludables.

Seran instal·lacions educatives de baix consum energètic o de consum zero perquè estaran dotades de sistemes automàtics d'estalvi d'energia, il·luminació eficient de tipus LED, sistemes de freda-calor d'alta eficiència energètica, sistemes passius d'aïllament tèrmic i plantes d'energia fotovoltaica per a l'autoconsum.

Els 15,1 milions per a deu actuacions a la província d'Alacant seran per a la construcció, ampliació o millora en altres tants centres educatius de huit municipis de sis comarques. L'augment d'inversió més important es fa a la Marina Alta, amb 7,7 milions d'euros en dues noves actuacions.

Els 12,3 milions d'euros per a deu actuacions a Castelló són per a la construcció, ampliació o millora en centres educatius, la meitat d'elles, dirigides a escoles rurals. La inversió arribarà a nou municipis de tres comarques. El gruix de la inversió es concentra a la comarca de La Plana Baixa, amb 10 milions d'euros per a reformar i ampliar quatre centres educatius.

Quant a la província de València, suma 22 adjudicacions noves de fons econòmics per part de la Conselleria, que suposen una inversió total de 47 milions d'euros que arribarà a 17 municipis de nou comarques. La inversió més alta, amb 9,8 milions d'euros, es concentra en tres municipis de La Ribera Baixa i l'objectiu és millorar quatre centres educatius.

L'actuació més important, amb 7,3 milions d'inversió, és l'ampliació del CEIP Ausiàs March d'Albalat per a transformar-ho en una escola de dues línies amb dues aules d'Infantil de 3 anys; sis d'Infantil de 3 a 5 anys, 12 de Primària i un menjador amb cuina pròpia per a 400 alumnes en dos torns.






Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon