Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els darrers temporals tripliquen el nombre de descàrregues de l'aplicació 'GVA 112 Avisos'



Aquesta aplicació creada per l'equip de Desenvolupament Corporatiu del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat permet als seus usuaris personalitzar en el seu telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o emergències que s'activen en temps real. L'objectiu de la plataforma és que els usuaris puguen conéixer els avisos vigents de preemergències i emergències, així com el risc d'incendis.

L'actual versió de l'aplicació desenvolupada per l'equip tècnic de desenvolupament del 112, la descàrrega del qual és gratuïta, permet a l'usuari realitzar filtrats de notificacions en funció de la ubicació del seu telèfon i així com consultar les recomanacions davant possibles emergències sense necessitat de connexió a Internet.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que aquesta App "permet la localització del terminal per a efectuar les notificacions selectives dels avisos i pot establir fins a cinc ubicacions geogràfiques prioritàries. També filtra les notificacions en funció de la ubicació actual o les establides per l'usuari".

L'App compta entre les seues utilitats la cerca d'informació preventiva -consells per riscos d'inundacions o incendis entre altres emergències- per a  estar preparats enfront de qualsevol emergència que es produïsca en la Comunitat Valenciana. A més, en temps real es pot consultar si s'ha produït algun incident en la Comunitat Valenciana o si existeix una alerta pròxima a la persona usuària.

L'aplicació està disponible en el sistema Android i IOS i és l'única plataforma oficial que conté actualitzades les preemergències i emergències actives en qualsevol zona del territori de la Comunitat Valenciana i els incidents referents a incendis, accidents, rescats o episodis relacionats amb fenòmens meteorològics en temps real.

"L'actuació de la Generalitat no se centra únicament en la resposta immediata a l'emergència. A través d'aquestes eines el nostre objectiu és que la població estiga permanentment informada per a actuar enfront de qualsevol esdeveniment sobtat derivat de l'emergència climàtica que ens amenaça cada vegada amb major freqüència", ha afegit el responsable de Seguretat i Emergències.

Autoprotecció i seguretat davant emergències

En aquest sentit, Ángel ha destacat que a l'App 112 se sumen altres eines i sistemes tecnològics com el AML, desenvolupat per l'equip d'Emergències en la Comunitat Valenciana.

Per al secretari autonòmic, gràcies al AML "hem aconseguit que en uns mesos els tècnics d'emergències incorporen al llenguatge de l'emergència la ubicació en metres i no en quilómetros". Més enllà del llenguatge, es tracta -afig Ángel- "de salvar moltes més vides i de comptar amb la major seguretat per a la ciutadania que viu en la Comunitat Valenciana. El AML és capaç de precisar en quin habitatge es troba l'emergència, en el cas de les àrees urbanes amb una gran densitat de població, i, en el cas de les rurals, permet la localització a pocs metres".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon