Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Josep Mas Martí i Joan Bell-lloc presenten a Olocau la seua obra 'Els repobladors balears al Camp de Túria (1609-1650)'

#olocau

La presentació del llibre Els repobladors balears al Camp de Túria (1609-1650) es va presentar a Olocau la setmana passada, un fragment de la nostra història, el referent a la repoblació, per part de famílies procedents de les Illes Balears, que va tindre lloc a la comarca després de l'expulsió dels moriscos del Regne de València.

En l'esdeveniment, celebrat en el Saló d'Actes, van estar presents l'edil Pascual Esteve, el regidor Vicent Murgui (grup polític de Compromís) i l'alcalde, Antonio Ropero, que va ser l'encarregat de donar la benvinguda a assistents i convidats. En la seua intervenció, va destacar el valor de l'obra, ja que, tal com va afirmar, “conéixer el nostre passat ens ajuda a entendre millor el present”. Així mateix, va fer referència a la importància que el Virrei de Mallorca, Joan de Vilaragut (Baró d'Olocau), va tindre en el procés que es relata a Els repobladors balears al Camp de Túria (1609-1650).

A continuació, va prendre la paraula Xelo Tomàs. La presidenta de l'Institut d'Estudis Comarcals (IDECO) del Camp de Túria va destacar el treball fet pels autors i va assenyalar que, amb aquest llibre, es documenta per primera vegada la repoblació duta a terme en el segle XVII.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon