Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz: 'La Comunitat Valenciana és la gran perdedora d'un finançament que cal canviar'

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha reconegut que la Comunitat Valenciana és «la gran perdedora» del sistema de finançament autonòmic, i ha afirmat que aquest ha de ser «immediatament corregit».

«Un gran problema»

En un acte públic a València per a presentar la plataforma Sumar, Díaz ha dit saber que aquesta autonomia té «un gran problema» que es diu «finançament», que fa que cada valencià perceba  menys que un ciutadà de la comunitat millor finançada.

I això, ha dit, no és només un greuge, sinó una qüestió de dret a serveis públics, ja que parlar de finançament és parlar de cultura, de dependència, d'ocupació, de sanitat i educació públiques o de polítiques de cooperació.

Davant els centenars d'assistents a l'acte, celebrat en Fira València, Díaz s'ha referit a la manifestació celebrada aquest divendres a Alacant per a exigir majors inversions en aquesta província en els Pressupostos Generals de l'Estat, i ha avançat que aquesta qüestió es corregirà.

Ha advocat també per abordar el tema de la fiscalitat, i ha criticat a les autonomies que «es permeten el desficaci de baixar impostos i suprimir-los a les grans rendes perquè uns altres els paguem els serveis públics».

La líder de Sumar ha posat a la Comunitat Valenciana com a exemple de govern del qual es pot presumir en aquests moments, enfront del «model de Francisco Camps i de la corrupció del PP», l'emblema del qual ha dit, «es diu Rodrigo Rato i està en la presó».

Volkswagen

Durant la seua intervenció, també ha assegurat que Sagunt té una oportunitat amb la instal·lació de la gigafactoría de bateries de Volkswagen per a canviar el model productiu i fer-lo bé, integrant als treballadors i les famílies.

D'altra banda, la ministra ha exigit tant a la banca com a les grans distribuïdores d'alimentació, que s'estan «folrat» o «incrementat de manera escandalosa» els seus beneficis, que es posen del costat de la gent en aquesta crisi i «es banyen» pel país.

Ha defensat que quan s'actua des del públic es pot canviar la vida de la gent, però ha lamentat que hi ha dues qüestions sobre les quals no s'està actuant: el dret a l'habitatge i l'alimentació.

«La banca s'aquesta folrant amb la pujada de tipus d'interés», ha assegurat, i ha advocat perquè en un moment de crisi, aquest sector ha de dir que «està amb la gent i congelarà les hipoteques amb caràcter retroactiu a partir de la pujada de l'euríbor».

En matèria d'alimentació, ha criticat que amb un IPC «insuportable» del 15,4%, les grans distribuïdores del país estan augmentant «de manera escandalosa els seus beneficis», i els ha instat a «banyar-se pel país» i garantir una cistella de la compra «saludable i sana per a la gent».

Yolanda Díaz ha afirmat que en aquest projecte «no sobra ningú» i que han vingut a la política «per a canviar la vida de la gent, i no per a fer soroll i ovacionar».

«Sumar va de canviar la vida de la gent i disputar les esperances. Disputem les esperances, no ens distraguem, no fem soroll, diguem a la gent que ho passa malament que els donarem confiança», ha manifestat, i ha assenyalat que qui es distraga d'aquest camí «no serveix per a la fi de canviar» la vida de les persones.

A l'acte, han assistit el vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca (Podem); la consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Isaura Navarro (Compromís), i la de Transparència, Rosa Pérez Garijo (EU), a més del diputat de Compromís en el Congrés Joan Baldoví, i les síndiques en Les Corts de Compromís, Papi Robles, i Unides Podem, Pilar Lima.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon