Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bravo anuncia 'el major pressupost de la història' contra incendis i posa data a l'UME valenciana

   Promet 64.000 euros al dia per a combatre el terrorisme masclista: "Tot em pareix poc"

   La consellera de Justícia, Interior i Administració, Gabriela Bravo, ha garantit que en 2023 es desplegarà "la major inversió de la història" en prevenció i actuació contra incendis forestals, després dels devastadors d'aquest estiu a Begís i Vall d'Ebo, i ha anunciat que la Unitat Valenciana d'Emergències similar a la UME espanyola s'aprovarà per decret abans de finals de 2022.

   Bravo ha desgranat en Les Corts uns comptes globals de 717,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 10,7% respecte a 2022, i ha defès que són "els millors pressupostos possibles" per a l'últim any d'una legislatura marcada per les emergències, des de la DANA a la pandèmia i la guerra d'Ucraïna.

   En matèria de seguretat i emergències, amb 184,9 milions (+10%), la partida d'extinció d'incendis pujarà de 143 a 161 milions per a millorar la capacitat d'anticipació. El 112 tindrà un 20% més de capacitat, al costat de la vigilància aèria preventiva, la modernització de bases de bombers, l'augment d'unitats helitransportadas i la renovació progressiva d'autobombes.

   Paral·lelament, Bravo ha promès un milió per a millorar els complements salarials i els mitjans materials de la unitat de Policia adscrita a la Generalitat, que en 2023 complirà la seua 30 aniversari, així com un augment del 35,6% en els diners destinats a la formació de policies locals i altres efectius.

   L'àrea judicial concentrarà la partida més engrossida, fins el 497,7 milions, dels quals 24 milions es dedicaran a la lluita contra la violència de gènere amb "uns 64.000 euros al dia". "No cessaré en la meua obstinació de lluitar contra el terrorisme masclista", ha asseverat, encara que ha reconegut que "tot" li pareix poc.

MÉS DE 60 MILIONS EN JUSTÍCIA GRATUÏTA

   En justícia gratuïta es preveu destinar 61,7 milions als advocats d'ofici i que així siguen "els millors pagats d'Espanya", de la mà de nous servicis i alguns orientats a la crisi energètica. Bravo ha destacat que la Comunitat és l'única autonomia que gasta més que la mitjana europea en aquest àmbit.

   També contempla un augment dels equips psicosocials, unitats didàctiques amb el testimoniatge de víctimes de terrorisme en col·legis i instituts, avançar en el "imparable" procés de digitalització i que el pròxim 28 de novembre s'engegue a Castelló la primera prova pilot del nou sistema de gestió processal justa que donarà inici a l'expedient judicial, amb la intenció de desplegar-ho en 2023 i 2024 a les tres províncies.

   En infraestructures, els fons pujaran a 87 milions per a projectes nous o iniciats com la Ciutat de Justícia d'Alacant o la rehabilitació del TSJCV de València. "En 2019 em vaig comprometre a acabar la legislatura amb 40 unitats judicials; hui puc dir que a fi d'enguany ja hi haurà 41", ha ressaltat Bravo, i ha xifrat en un 15% l'estalvi amb el pla pioner d'eficiència energètica.

UNES 300 PLACES D'OPOSICIONS SENSE MÈRITS

   Per la seua banda, la funció pública tindrà un pressupost de 15,78 milions (+13,5%) gràcies als "fons europeus inèdits", amb l'objectiu de concloure les oposicions de 2017 a 2019 i convocar l'oferta extraordinària de més de 3.800 places per a rebaixar la interinitat.

   Per a ajudar el relleu generacional, ja que la mitat de la plantilla es jubilarà en deu anys, es preveu que la mitat de les 588 places de l'OPE de 2022 es convoque sense concurs de mèrits perquè opten universitaris. "Necessitem el seu talent en aquesta cruïlla històrica", ha dit la consellera, i ha recordat el programa Beques 700 amb 700 euros al mes per a 700 opositors.

L'OPOSICIÓ VEU MÀRQUETING ELECTORAL

   Durant el debat, Verónica Marcos (PP) ha tornat a denunciar la gestió de l'incident del tren en l'incendi de Begís, acusant Bravo de ser "la consellera menys transparent", i ha lligat les seus pressupostades amb una "operació de màrqueting".

   Mamen Peris (Cs) també ha atribuït l'augment pressupostari al fet que 2023 és any electoral i ha enumerat jutjats "col·lapsats", mentre José Mª Llanos (Vox) ha advertit que és "irresponsable" donar per assegurances els fons europeus "com el conte de la lletera de la gigafactoria de Sagunt".

   En la seua rèplica, Bravo (PSPV) ha negat que el pressupost siga "propaganda", encara que "s'han quantificat els gastos necessaris" per al procés electoral, ni que haja jutjats "amuntegats" o amb falta de salubritat.

   Ha garantit que els tècnics de guàrdia cobraran de forma retroactiva, ja que el decret està pendent d'aprovació "abans de finalització d'any", i ha reconegut "cert retard" en ajudes per emergències però ha promès que les de Begís i Vall d'Ebo es pagaran en 2022.

   A més, ha preguntat a la diputada del PP si la "gran gestió" va ser la de l'exconseller Serafin Castellà, processat per l'Audiència Nacional pel 'cartell del foc' de les presumptes manyes en contractes d'extinció d'incendis. "La veritat no us interessa", ha resolt enfront de les crítiques per l'incident del tren.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon