Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aitana Mas 'El Consell accelera la construcció de 1.090 habitatges per a famílies més vulnerables a preus assequibles'


La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple ha declarat d'interés general i d'interés públic la construcció de 1.090 nous habitatges "que s'incorporaran al parc públic d'habitatge de lloguer de la Generalitat, permetent a les famílies més vulnerables accedir a un habitatge eficient i a preus assequibles".

Aitana Mas ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell, que ha acordat hui accelerar aquesta actuació, emmarcada dins del Pla 2400 d'habitatge protegit públic 2021-2026 de la Generalitat.

"Estem parlant de prop de 151 milions d'euros per a la construcció d'habitatges en edificis energèticament eficients en els municipis d'Alacant, El Campello, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Gandia, Silla i València, que es durà a terme mitjançant col·laboració públic-privada", ha explicat.

En aquest sentit, ha ressaltat que la declaració d'interés general i d'interés públic "permetrà agilitzar els procediments per a impulsar les obres, i fer que aquests habitatges puguen ser una realitat al més prompte possible".

Itineraris innovadors per a la inclusió social

D'altra banda, la vicepresidenta ha destacat que el Ple ha aprovat hui també la modificació del decret de bases reguladores i concessió directa d'ajudes a entitats del tercer sector per a la realització de projectes d'itineraris innovadors per a la inclusió social en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb la finalitat d'ampliar el termini d'execució fins a setembre de 2023.

"Aquest decret suposa un total de 9,3 milions d'euros en ajudes per a projectes pilot innovadors consistents en itineraris d'inclusió social per a la seua posterior avaluació" ha recordat.

Es tracta de 42 projectes i 32 entitats beneficiàries entre les quals podem citar Creu Roja, Càritas, Fundació Amigó, Novaterra, Fundació Secretariat Gitano, Associació Alanna o ACCEM, entre altres.

Direcció General de Salut Pública i Addiccions

Aitana Mas ha informat, així mateix, del nomenament de Julio Máñez Prats com a nou director general de Salut Pública i Addiccions, una direcció general que estava vacant des que Ofelia Gimeno va ser nomenada secretària autonòmica de Salut Pública després de la designació del seu anterior titular, Isaura Navarro, com a consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Máñez Prats era des de febrer de 2021 director del Centre de Salut Pública de Manises (València) i compta amb una llarga trajectòria professional com a inspector veterinari de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Múrcia i diplomat en Salut Pública, compta amb un màster en Qualitat i Seguretat Alimentària.


En el currículum de Máñez també destaca que ha treballat en la Direcció General de Salut i Consumidors de la Comissió Europea, a més de prestar serveis com a coordinador veterinari de la ciutat de València en la mateixa Conselleria de Salut Universal i Salut Pública. Des de maig de 2022 també és vicepresident del Col·legi Oficial de Veterinaris de València.

ITV i Llei del Joc

Altre dels temes aprovats hui pel Ple del Consell ha sigut el que estableix les funcions del nou òrgan de supervisió de la prestació del servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), entre les quals destaca la realització de l'auditoria tècnica, comprovació i supervisió del correcte funcionament de les estacions de la ITV o el manteniment i atenció de l'Arxiu oficial de vehicles matriculats en la Comunitat Valenciana

Així mateix, s'ha donat el vistiplau al conveni marc amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que permetrà la col·laboració en matèria d'inspecció, vigilància i control de l'activitat del joc amb els ajuntaments que compten amb cos de Policia Local que així ho sol·liciten, contribuint així a la lluita contra la ludopatia.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon