Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig trasllada a la UE la necessitat d’accions urgents per a garantir la viabilitat de la indústria taulellera


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat d'adoptar una "acció ofensiva" urgent per a garantir la viabilitat de la indústria taulellera davant de la situació "crítica" generada per l'augment dels costos del gas, amb mesures immediates que permeten actuar per a evitar el tancament d'empreses.

El president ha subratllat, a més, que ha traslladat al vicepresident executiu de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans i ho reiterarà aquesta vesprada davant del vicepresident executiu per a una Economia al Servei de les Persones, Valdis Dombrovskis la necessitat d'assolir una harmonització de les ajudes directes per a evitar la distorsió de la competència que produeix que països amb més capacitat fiscal puguen subvencionar més les seues empreses. "Demanem equitat i igualtat d'oportunitats", ha indicat.

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda a Brussel·les amb la cap d'unitat de Relacions amb Estats Membres en la Direcció General d'Energia de la Comissió Europea, Yolanda García Mezquita, i amb el cap econòmic adscrit a la mateixa direcció general, Miguel Gil.

El màxim responsable del Consell ha anunciat que dimarts que ve reunirà la Mesa de la Ceràmica a Castelló de la Plana per a abordar tant les ajudes directes al sector, per part del Consell i del Govern central, com la situació global, i també per a informar-los sobre les gestions realitzades en aquesta missió institucional a Brussel·les.

La reunió mantinguda aquest dimarts en la Direcció General d'Energia ha permés abordar de quina manera la Generalitat es pot coordinar amb les institucions europees per a ajudar de manera immediata empreses en greu dificultat, així com per a desenvolupar mesures de caràcter estructural per a agilitzar la implantació de renovables i per a propiciar actuacions d'estalvi i eficiència energètica.

A la UE hi ha "una consciència clara de l'estat de la situació" i una "preocupació compartida", ha assenyalat el president, que hi ha afegit que, si bé és cert que hi ha qüestions estructurals que "no es podran canviar d'un dia a l'altre", el que és clar és que "està en perill" la indústria ceràmica i que s'ha d'actuar.

Es tracta, hi ha afegit, de "buscar totes les connexions entre les institucions per a fer front a una situació extremadament complexa", ha indicat Puig, que ha recordat que, paral·lelament, s'està parlant també amb el Govern d'Espanya perquè s'implementen les mateixes ajudes que a Itàlia.

"Cal fer acció ofensiva per a mantindre les empreses", perquè, "amb els actuals preus del gas, és inviable el sector", i per a fer-ho és imprescindible adoptar mesures pal·liatives, a través d'ajudes directes, i, d'altra banda, també avançar en investigació i en el desplegament d'energies renovables. Sobre aquest últim aspecte, com ha manifestat Puig, la trobada amb el personal de la Direcció General d'Energia ha servit per a constatar l'"alineament clar" amb les polítiques impulsades des de la UE, que es veuran plasmades en la directiva que s'aprovarà abans de finals d'any.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon