Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig trasllada a la UE la necessitat d’accions urgents per a garantir la viabilitat de la indústria taulellera


El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat d'adoptar una "acció ofensiva" urgent per a garantir la viabilitat de la indústria taulellera davant de la situació "crítica" generada per l'augment dels costos del gas, amb mesures immediates que permeten actuar per a evitar el tancament d'empreses.

El president ha subratllat, a més, que ha traslladat al vicepresident executiu de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans i ho reiterarà aquesta vesprada davant del vicepresident executiu per a una Economia al Servei de les Persones, Valdis Dombrovskis la necessitat d'assolir una harmonització de les ajudes directes per a evitar la distorsió de la competència que produeix que països amb més capacitat fiscal puguen subvencionar més les seues empreses. "Demanem equitat i igualtat d'oportunitats", ha indicat.

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda a Brussel·les amb la cap d'unitat de Relacions amb Estats Membres en la Direcció General d'Energia de la Comissió Europea, Yolanda García Mezquita, i amb el cap econòmic adscrit a la mateixa direcció general, Miguel Gil.

El màxim responsable del Consell ha anunciat que dimarts que ve reunirà la Mesa de la Ceràmica a Castelló de la Plana per a abordar tant les ajudes directes al sector, per part del Consell i del Govern central, com la situació global, i també per a informar-los sobre les gestions realitzades en aquesta missió institucional a Brussel·les.

La reunió mantinguda aquest dimarts en la Direcció General d'Energia ha permés abordar de quina manera la Generalitat es pot coordinar amb les institucions europees per a ajudar de manera immediata empreses en greu dificultat, així com per a desenvolupar mesures de caràcter estructural per a agilitzar la implantació de renovables i per a propiciar actuacions d'estalvi i eficiència energètica.

A la UE hi ha "una consciència clara de l'estat de la situació" i una "preocupació compartida", ha assenyalat el president, que hi ha afegit que, si bé és cert que hi ha qüestions estructurals que "no es podran canviar d'un dia a l'altre", el que és clar és que "està en perill" la indústria ceràmica i que s'ha d'actuar.

Es tracta, hi ha afegit, de "buscar totes les connexions entre les institucions per a fer front a una situació extremadament complexa", ha indicat Puig, que ha recordat que, paral·lelament, s'està parlant també amb el Govern d'Espanya perquè s'implementen les mateixes ajudes que a Itàlia.

"Cal fer acció ofensiva per a mantindre les empreses", perquè, "amb els actuals preus del gas, és inviable el sector", i per a fer-ho és imprescindible adoptar mesures pal·liatives, a través d'ajudes directes, i, d'altra banda, també avançar en investigació i en el desplegament d'energies renovables. Sobre aquest últim aspecte, com ha manifestat Puig, la trobada amb el personal de la Direcció General d'Energia ha servit per a constatar l'"alineament clar" amb les polítiques impulsades des de la UE, que es veuran plasmades en la directiva que s'aprovarà abans de finals d'any.
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon