Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat convoca les ajudes per millorar l'accessibilitat als habitatges 2022-2025 per import de 12,5 milions d'euros

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha presentat la convocatòria d'ajudes per a l'exercici 2022 per a la millora de l'accessibilitat als habitatges del Pla Estatal per a l'accés a l'habitatge 2022-2025.

La quantia màxima de les ajudes a concedir serà inicialment de 12.555.000 euros, corresponent a l'aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La quantia es distribuirà de la manera següent: 1.883.250 euros per a 2023; 5.022.000 en 2024, i 5.649.750 euros en 2025. No obstant això, aqueixa quantia es podria augmentar.

El vicepresident segon ha destacat que la rehabilitació del parc d'edificis, envellit i molt poc eficient, és "una prioritat per a aquesta Conselleria", per la qual cosa considera "molt coherent que rehabilitació i accessibilitat vagen de bracet en aquest repte de cuidar-nos tots i totes molt millor del que l'hem fet fins ara".

Per a Héctor Illueca, l'objectiu estratègic és "arribar a aconseguir la plena accessibilitat" en el sentit més ampli. Es calcula que unes 15.000 persones de la Comunitat Valenciana no poden eixir de les seues cases perquè el seu habitatge no és accessible. A més, una de cada cinc persones dependents de més de 65 anys es troba en aquesta situació.

"Les urgències de les persones que viuen confinades en les seues llars ens reclamen accions immediates i per això convoquem aquestes ajudes". A més, l'envelliment progressiu de la població agreujarà encara més el problema i és prioritari "crear habitatges que responguen a les necessitats i condicions dels seus habitants".

Les ajudes es convoquen a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica. A continuació, el responsable d'aquesta direcció, Alberto Rubio, ha destacat dues qüestions referents a aquesta convocatòria. La primera d'elles és que, "sempre que siga possible, no sols hem d'atendre la urgència immediata, també cal realitzar la rehabilitació de manera integral que ens permetrà prolongar durant 30, 40 o 50 anys la vida útil d'aqueix edifici".

En segon lloc, Alberto Rubio ha explicat que la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica té moltes línies d'ajudes que es complementen, la qual cosa permetrà atendre molta més demanda.

En la presentació d'aquestes subvencions ha sigut presents el director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi; la directora general d'Emergència Residencial, Pura Peris; i la directora de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), Begoña Serrano.

Al costat d'ells també han assistit representants dels col·legis d'arquitectes, aparelladors, administradors de finques, Fecoval, Cocemfe i associacions de consumidors.

Concurrència competitiva

El procediment de concessió serà el de concurrència competitiva, per rigorós ordre de presentació de les sol·licituds, fins a l'esgotament dels fons previstos.

Les obres podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes sempre que no estiguen finalitzades en el moment de la sol·licitud. S'entendrà per data de terminació d'obres la que conste en el Certificat Final d'Obra o l'expedició de les última factura d'obres, en el cas que no siga necessari aportar projecte. Les obres hauran d'haver-se iniciat amb posterioritat a l'1 de gener de 2021.

El termini per a la presentació de la sol·licitud d'ajuda s'iniciarà a partir del 13 d'octubre i finalitzarà l'1 de desembre, inclusivament. El termini per a sol·licitar la inscripció com a gestor/a o agent de la rehabilitació en els registres corresponents creats a aquest efecte s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació de la resolució de convocatòria en el Diari Oficial de la la Generalitat Valenciana i acabarà el 24 de novembre, inclusivament. Una vegada esgotats els fons destinats a la concessió d'aquestes ajudes, no s'admetran a tràmit més sol·licituds.

Les sol·licituds de les comunitats de propietaris o agrupacions de comunitats de propietaris s'hauran de tramitar telemàticament per les/els gestores/és o agents de rehabilitació nomenats, actuant com a representants. La resta de les sol·licituds es presentaran telemàticament pels qui tinguen la condició de parts beneficiàries de les ajudes, d'acord amb la base Tercera, o si escau pels seus representants.

Si els sol·licitants són persones físiques, amb la finalitat d'agilitzar la seua tramitació i concessió, la presentació de sol·licituds es realitzarà, preferentment, de manera telemàtica. No obstant això, si no disposen de mitjans tècnics per a formalitzar la sol·licitud, podran acudir a les dependències de les direccions territorials de la Conselleria situades en l'avinguda Aguilera 1 d'Alacant; avinguda de la Mar 16 de Castelló de la Plana, i al carrer Gregorio Gea 27 de València, i en qualsevol de les oficines de la xarxa XALOC, on seran assistits per personal tècnic.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon