Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Varry Brava actua aquest dissabte a la plaça de l'Ajuntament en el VLC Startup Market

#VlcStartupMarket

   El grup valencià Varry Brava actuarà aquest dissabte 15 a les 19.30 hores a la plaça de l'Ajuntament de València dins de la quarta edició del VLC Startup Market, aparador de companyies emergents que enguany oferirà tallers, experiments i concursos per a despertar l'interés per la tecnologia i la ciència entre els xiquets. La vetlada finalitzarà amb la música DJ Set Tech.

   Una de les novetats de la cita d'enguany és la instal·lació d'un punt d'informació de València Activa, on els interessats podran conéixer els servicis i programes d'aquesta entitat de la mà del seu personal tècnic, així com resoldre els seus dubtes i inquietuds sobre l'oferta en matèria d'ocupació, formació, emprenedoria i igualtat en l'àmbit laboral, avança el consistori.

   L'edició 2022 inclou un apartat per a la infància, amb tallers que connectaran als xiquets amb la innovació mitjançant propostes com a 'Artefactos que cambiarán el mundo' (impartit per la Ciutat de les Arts i les Ciències) o 'Fans de Lego-Valbrick' (per la Diputació de València), amb la mecatrónica com 'Aprende electricidad con cocodrilos', 'Crea tu juego con circuitos'.

   'Construye tu lámpara', 'Máscaras tecnológicas' o un taller per a ser DJ són unes altres de les propostes uns altres. L'objectiu és despertar l'interés per la tecnologia i la ciència entre els xiquets i fomentar les disciplines STEM des de la infància.

   En la programació destaca la iniciativa del Teatre d'Autòmats, que uneix art i tecnologia i representarà l'obra 'Els Dracs de València', dirigida per Juan Picó, una peça amb robots autòmats que toquen melodies sincronitzats amb la música nota a nota, el moviment de la qual es fa realitat gràcies a un complex sistema electromecànic de motors, contrapesos, corrioles i engranatges. Aquests autòmats són capaços d'entendre el llenguatge MIDI, amb un sistema de transmissió d'ordes que es realitza mitjançant wifi.

   Com en les edicions anteriors, el 'tech corner' serà l'epicentre del VLC Startup Market. Enguany duplicarà l'espai dedicat a exhibicions tecnològiques en una zona que reunirà una dotzena de projectes capdavanters desenvolupats per equips locals relacionats amb la digitalització, la tecnologia 'hyperloop' o la robòtica.

   També tindran protagonisme les start-ups de la ciutat, que participen en l'àrea 'market' on podran donar a conéixer els seus productes i servicis en un expositor propi. 'Co-crea-te', l'espai d'emprenedoria social basada en processos de co-creació, tindrà per segon any una zona independent en la qual deu projectes incubats en aquest espai exposaran els seus productes i servicis.

   Un any més, participaran agents de l'ecosistema emprenedor i d'innovació valencià en la zona destinada a l'ecosistema per a interactuar amb la ciutadania i les start-ups i donar a conéixer les activitats que desenvolupen per a fer de València una ciutat de referència en matèria d'innovació i tecnologia.

VIDEOJOCS I INFLUENCERS

   Altra de les àrees de la convocatòria serà la zona 'gaming', que reforçarà el seu protagonisme i permetrà gaudir dels últims videojocs i equips de la mà d'Encom Games i Dreamhack Spain (zona 'gaming PC') i de Qlash (zona 'gaming mobile'). Els 'gamers' valencians podran interactuar amb destacats 'influencers' del sector com Cr4zzy, Adrián Cifuentes, Mariolo, Lavinthen, Daan, Revol, Aimar, Laurita18, Nakoo o LaPeceraTonta.

   Paral·lelament, en l'escenari tindran veu els agents que conformen l'ecosistema innovador local dins d'una àmplia programació que abordarà temes relacionats amb l'emprenedoria, la innovació econòmica, la sostenibilitat o el foment de la igualtat en l'àmbit empresarial.

   "Demostrarem que a València s'innova i molt i que hi ha idees valencianes que estan sorprenent al món sencer. Volem que els valencians i valencianes coneguen i senten orgull del talent local", resumeix el regidor d'Ocupació, Borja Sanjuán.

   El VLC Startup Market se celebrarà els dies 15 i 16 de 9.30 a 19 hores. Cada sessió arrancarà amb sessions d'entrenament funcional a càrrec de Fit Jeff (dissabte) i Juntas es mejor (diumenge). L'espai expositiu de les start-ups, les exhibicions tecnològiques i les presentacions en l'escenari començaran les 10 hores i es perllongaran fins a les 19 hores.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon