Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IBV investiga com predir i personalitzar la salut a través de la imatge tèrmica i la intel·ligència artificial

  L'Institut de Biomecànica de València (IBV) investiga com predir i personalitzar la salut a través de la imatge tèrmica i la intel·ligència artificial. Aquest centre desenvolupa el projecte TERMO4D, el finançament del qual ha sigut sol·licitada a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) dependent de la Generalitat valenciana.

Aquest projecte permetrà estudiar els canvis de temperatura en situacions de sobrecàrrega tèrmica, el diagnòstic de varices, infeccions facials o inflamació deguda a lesions ocultes, entre altres, segons ha informat l'IBV en un comunicat.

L'institut ha assenyalat que al voltant de 2.800 morts registrades el passat estiu, segons el sistema de monitoratge de la mortalitat diària (MoMo), s'atribueixen a la intensa onada de calor viscuda a Espanya, amb temperatures que van superar en alguns casos els 45 °C.

Així mateix, el centre ha indicat que aquests canvis en la climatologia, al costat de la necessitat d'aplicar noves tecnologies de mesurament de temperatura basades en mètodes no intrusius a conseqüència de la Covid, li han portat a desenvolupar el projecte TERMO4D.

L'IBV està desenvolupant diferents línies d'investigació relacionades amb el mesurament dels patrons de temperatura corporal, utilitzant tècniques de visió i intel·ligència artificial per a aplicar-les en el camp de les imatges tèrmiques d'alta resolució amb la finalitat de millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

Una de les línies respon a la necessitat d'aplicar mesures preventives enfront de l'estrés tèrmic i el colp de calor, que afecta la població general, ha ressaltat l'institut.

La directora del projecte en IBV, Consuelo Latorre, ha explicat que s'està "estudiant els canvis globals de temperatura corporal i els seus patrons en situacions de sobrecàrrega tèrmica, que puguen produir danys en persones majors, amb patologies o en estat de fragilitat". Igualment, ha comentat que, "en el pitjor dels casos" poden portar a "la mort, per estrés tèrmic, colp de calor o deshidratació".

La segona línia se centra en la salut laboral, amb l'objectiu de protegir el personal de les empreses exposat a aquestes altes temperatures. Així, en el projecte s'està estudiant l'optimització dels processos d'anàlisis per a poder personalitzar-los segons característiques de l'individu com l'edat, el sexe o la resposta fisiològica del cos en determinades condicions laborals que puguen suposar riscos per a la salut del treballador.

Així mateix, l'IBV ha assenyalat que en el camp de la salut, predir la resposta tèrmica de les persones i identificar canvis locals en el cos associats amb una variació de temperatura facilita el diagnòstic de varices, infeccions facials, inflamació deguda a lesions ocultes o concentració de greix en el cos.

"En aquest projecte estem desenvolupant eines que permeten realitzar un mesurament de precisió de la patologia, avaluar la seua evolució i l'eficiència de tractaments", ha afegit Latorre.

DIFERENTS SECTORS

L'Institut de Biomecànica de València treballa en aquest projecte amb empreses relacionades amb sectors com l'estètic, el clínic o del benestar, entre altres, com són Bioinicia, Bionos Biotech, Stadler, Venue Network, Analog Devices i Vanesa Vendrell Estètica.

El projecte TERMO4D (Ref. IMDEEA/2022/48) ha sol·licitat finançament 2022 d'ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial dirigides a centres tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de projectes de R+D de caràcter no econòmic realitzats en cooperació amb empreses, cofinançat per la Unió Europea.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon