Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat vacuna a 95.102 persones contra la grip durant la primera setmana de la campanya a la Comunitat

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha immunitzat durant la primera setmana de la campanya de vacunació contra la grip a 95.102 persones en la Comunitat Valenciana. En concret, són 20.000 dosi més que durant la primera setmana de la campanya de 2021/22, quan es van inocular 75.000 vacunes entre el 26 d'octubre i l'1 de novembre.

La campanya antigripal d'enguany va arrancar el passat 17 d'octubre i, com en l'anterior, s'està simultanejant amb l'administració de la vacuna del coronavirus per als qui tenen indicada la doble immunització --ara s'està posant la segona dosi de record contra la Covid 19--. D'aquesta manera, quan la persona té prescrita les dues vacunes, s'inoculen alhora (una en cada braç).

Els col·lectius per als quals està pautada la vacuna antigripal no han variat. Es tracta de majors de 65 anys (74.603 dosis administrades), dones embarassades o que acaben de donar a llum (1.389) o persones que tenen risc de patir complicacions si es contagien, així com els seus convivents.

En aquest últim grup es troben els menors i adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques o respiratòries, així com persones amb diabetis mellitus, obesitat mòrbida, neoplàsies, implant coclear, malaltia celíaca o malaltia inflamatòria crònica, entre altres, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La vacuna de la grip també està indicada per al personal sanitari i sociosanitari (10.868 dosis administrades), que està sent immunitzat, majoritàriament en els seus centres de treball. Més avançada la campanya, serà el torn del personal de serveis essencials.

D'altra banda, s'està vacunant en els centres de majors o de diversitat funcional als qui viuen en ells per comoditat, per a evitar que hagen de desplaçar-se.

VACUNACIÓ EN ELS CENTRES DE SALUT

En canvi, la immunització antigripal de les persones majors que no viuen en residències s'està escometent en els centres de salut, amb cita prèvia i prioritzant a les més ancianes perquè l'edat és un factor de risc per a la infecció per grip.

També les dones embarassades i puèrperes i les persones que necessiten vacunar-se perquè pateixen patologies de base que es poden complicar si contrauen la grip estan sent vacunades en els seus centres de salut (prèvia petició de cita o aprofitant que han d'anar per qualsevol altre motiu).

Per a tots ells, s'han destinat 1.285.000 dosi de vacuna tetravalent, una formulació dissenyada per a oferir protecció enfront de quatre tipus diferents del virus de la grip: dos de tipus A i dos de tipus B.

Conforme avanç la campanya de vacunació antigripal, Sanitat té previst desenvolupar accions de captació activa (via SMS o trucada telefònica) per a animar a vacunar-se contra la grip a totes aquelles persones que tinguen la indicació però no hagen acudit a vacunar-se.

DOSI DE RECORD CONTRA EL CORONAVIRUS

La campanya antigripal discorre en paral·lel amb l'administració de la segona dosi de record enfront de la COVID-19, que està indicada, segons les Recomanacions de Vacunació per a la tardor a Espanya del Ministeri de Sanitat, per a la població adulta de 60 o més anys, per a persones amb condicions de risc, interns en residències de majors o de persones amb discapacitat funcional i personal sanitari i sociosanitari que treballa en atenció primària, centres hospitalaris o residències de majors o d'atenció a la discapacitat.

Contra la Covid, s'estan administrant vacunes ARNm bivalentes, que generen protecció enfront de les subvariantes de ómicron, incloses BA.4 i BA.5, així com enfront d'altres variants que van circular amb anterioritat.

La campanya de vacunació enfront de la Covid a la tardor es va iniciar el 26 de setembre i, des de llavors, 110.391 persones han rebut dosis de record contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Es tracta de professionals de centres sanitaris o sociosanitaris, residents, persones de 60 anys o més (amb prioritat per a les més majors perquè l'edat també és un factor de risc per a la Covid), persones dependents que no viuen en un centre de majors o de diversitat funcional i persones que pateixen patologies de risc.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon