Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Agricultura licita el contracte que vol fomentar els productes de qualitat als centres escolars


La Conselleria d'Agricultura ha licitat el contracte per a potenciar el consum de fruites, hortalisses, llet i altres productes lactis de qualitat en els centres escolars. Un programa que arribarà a 150.000 alumnes de 780 aules de la Comunitat Valenciana.


El departament de Mireia Mollà, a través de la Direcció general de Desenvolupament Rural i amb càrrec al pressupost comunitari, consigna 1,8 milions d'euros per a afavorir el desenvolupament d'una cadena alimentària que proporcione aliments frescos, sans, de temporada i de qualitat a xiquets i xiquetes.

El plec de condicions, publicat en la plataforma de contractació, inclou el criteri de qualitat i sostenibilitat, de manera que valora en el barem de puntuació el subministrament de productes ecològics i d'aliments emparats per figures de qualitat (Denominació d'Origen Protegida, així com Indicació Geogràfica Protegida).

La consellera Mireia Mollà ha assenyalat que els centres escolars són una oportunitat per a "garantir des de l'origen l'alimentació de qualitat i assentar uns hàbits de consum saludables, basats a més en condicions sostenibles i de proximitat".

Concretament, en el cas de les fruites i hortalisses, almenys el 25% dels aliments ha de ser ecològic certificat i el 90% han d'assegurar el seu caràcter de producte local, fresc i de temporada. El percentatge en el cas de llet i lactis ecològics el percentatge ha de ser com a mínims del 10%.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha destacat el "salt de qualitat en compra pública verda" a més d'explicar que la distribució va acompanyada d'activitats complementàries sobre els beneficis i el valor afegit social, territorial, ambiental i per a la salut del consum de productes frescos.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon