Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Unidas Podemos rebutja 'excuses de mal pagador' del PP per no renovar el CGPJ i avisa que no accepta vetos

El portaveu adjunt d'Unidas Podemos i diputat per IU, Enrique Santiago, ha atribuït al PP "excuses de mal pagador" per a no renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i ha advertit que no acceptarà vetos a cap nom, després que el de Victoria Rosell haja saltat a la palestra.

"Si no hi ha acord és perquè no vol el PP", ha resumit Santiago, que ha traslladat el "cansament" d'Unidas Podemos davant les "excuses" dels 'populars', als quals ha demanat ser "una miqueta més democràtics", "per a no complir la Constitució". "Creuen que continuen vivint en el bipartidisme", ha lamentat.

El nom de Rosell, delegada del Govern contra la violència de gènere, porta dies sonant entre un possible veto del PP al seu nom en la negociació. Va ser el president del grup parlamentari, Jaume Asens, el que va reconéixer que la jutge canària és una de les candidates preferides per a ser vocal en el CGPJ. Des del PP ja van avançar que l'exdiputada i alt càrrec d'Igualtat no compleix amb el perfil de candidats despolititzats que pretenen.

En declaracions a RNE, recollides per Europa Press, Santiago ha admés que "no és bo" ni resulta "adequat" parlar de noms, però ha acusat el PP de "vetar noms de forma poc democràtica" quan es coneixen. En tot cas, ha defensat que les persones proposades pel grup confederal tenen "molta idoneïtat" per a exercir aqueixes funcions, per la qual cosa no estan "disposats" a acceptar vetos.

PERFIL VALORAT

Segons expliquen fonts de l'espai confederal, el nom de Rosell suscita un gran suport en Unides Podem i consideren que és perfectament apta per al càrrec, atés que té un perfil molt valorat en els àmbits progressistes.

No obstant això, altres veus en la confluència recalquen que aqueix suport a Rosell és clar però que el seu perfil comporta una important dificultat en el marc de la negociació, atés que ostenta ara un càrrec executiu i en les converses entre el Govern i el PP s'està parlant d'una sèrie de requisits de despolitización que compliquen l'opció de Rosell


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon