Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat crea un Espai de Participació per a contribuir a les línies estratègiques del Pla Salut 2020-2030

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha creat un fòrum de participació pública per a contribuir a la definició de les línies estratègiques, objectius i accions del V Pla de Salut 2022-2030, la missió de la qual és millorar l'equitat, el benestar i la salut de les persones des d'una perspectiva individual i poblacional.

La consulta, que estarà oberta des de les 9.00 hores del 24 d'octubre a les 15.00 hores del 4 de novembre en la web de la Conselleria de Sanitat, té la finalitat de recollir les aportacions i suggeriments de la ciutadania, pacients, professionals de la salut, societats científiques, organitzacions sindicals i associacions ciutadanes per a incorporar les necessitats i les demandes de la població valenciana a les estratègies i polítiques de salut en la Comunitat Valenciana.

V Pla de Salut 2022-2030

El V Pla de Salut 2022-2030, que prepara la Direcció General de Salut Pública i Addiccions i el lema de les quals és "Més equitat, més benestar, més salut", incorpora els compromisos del Govern Valencià davant la societat i aspira a ser el motor dels canvis que es necessiten en l'abordatge de la salut, des d'una concepció integral, sostenible i eficaç.

La directora general de Salut Pública i Addiccions, Ofèlia Gimeno, ha destacat que "considerant la salut i el benestar com un dret fonamental que cal garantir a totes les persones, el Pla es configura entorn de tres grans línies que tenen a veure amb el guany en salut des d'un enfocament transversal i d'equitat, la promoció de la salut en les diferents etapes i entorns de la vida i la capacitat d'adaptació del sistema sanitari a la dinàmica i les necessitats de la societat valenciana".

Àmplia participació en la seua elaboració

Gimeno ha posat en valor que "el V Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, impulsat des de la Direcció General de Salut Pública i Addicions, naix d'un ampli procés participat de diàleg i reflexió amb la ciutadania, diferents sectors de la societat i professionals al llarg de l'últim any, al qual s'han sumat les experiències i coneixements que ja es venien desenvolupant a través de diferents estratègies, programes i plans sanitaris i no sanitaris".

La consulta pública a través del fòrum constitueix el següent pas en el procés participatiu per a la revisió del V Pla de Salut, que posteriorment serà aprovat pel Ple del Consell i presentat en el Consell de Salut de la Comunitat Valenciana.

Fòrum telemàtic

Qualsevol persona interessada pot participar en la consulta, registrant-se en la web amb un nom o àlies i una adreça de correu electrònic, per a poder rebre la contrasenya amb la qual accedir i aportar comentaris en el fòrum.

La persona usuària pot opinar sobre les línies estratègiques definides i proposar canvis o millores, així com suggerir objectius diferents als plantejats o realitzar alguna proposta concreta d'acció sobre algun d'ells. A més, pot suggerir algun indicador que considere idoni per a mesurar la consecució d'algun d'aqueixos objectius.

En l'espai per a la consulta estarà disponible un Resum executiu del Pla, el llistat d'objectius principals i les instruccions per a la participació.

Finalment s'elaborarà un informe amb les propostes recollides i analitzades a través de personal tècnic de la Conselleria i es publicarà, juntament amb el text definitiu del V Pla de Salut 2022-2030, en la web de Sanitat.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública treballa per la participació i la transparència en els processos de presa de decisions, des de la base de la informació pública de les qüestions que afecten la ciutadania


.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon