Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat crea un Espai de Participació per a contribuir a les línies estratègiques del Pla Salut 2020-2030

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha creat un fòrum de participació pública per a contribuir a la definició de les línies estratègiques, objectius i accions del V Pla de Salut 2022-2030, la missió de la qual és millorar l'equitat, el benestar i la salut de les persones des d'una perspectiva individual i poblacional.

La consulta, que estarà oberta des de les 9.00 hores del 24 d'octubre a les 15.00 hores del 4 de novembre en la web de la Conselleria de Sanitat, té la finalitat de recollir les aportacions i suggeriments de la ciutadania, pacients, professionals de la salut, societats científiques, organitzacions sindicals i associacions ciutadanes per a incorporar les necessitats i les demandes de la població valenciana a les estratègies i polítiques de salut en la Comunitat Valenciana.

V Pla de Salut 2022-2030

El V Pla de Salut 2022-2030, que prepara la Direcció General de Salut Pública i Addiccions i el lema de les quals és "Més equitat, més benestar, més salut", incorpora els compromisos del Govern Valencià davant la societat i aspira a ser el motor dels canvis que es necessiten en l'abordatge de la salut, des d'una concepció integral, sostenible i eficaç.

La directora general de Salut Pública i Addiccions, Ofèlia Gimeno, ha destacat que "considerant la salut i el benestar com un dret fonamental que cal garantir a totes les persones, el Pla es configura entorn de tres grans línies que tenen a veure amb el guany en salut des d'un enfocament transversal i d'equitat, la promoció de la salut en les diferents etapes i entorns de la vida i la capacitat d'adaptació del sistema sanitari a la dinàmica i les necessitats de la societat valenciana".

Àmplia participació en la seua elaboració

Gimeno ha posat en valor que "el V Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, impulsat des de la Direcció General de Salut Pública i Addicions, naix d'un ampli procés participat de diàleg i reflexió amb la ciutadania, diferents sectors de la societat i professionals al llarg de l'últim any, al qual s'han sumat les experiències i coneixements que ja es venien desenvolupant a través de diferents estratègies, programes i plans sanitaris i no sanitaris".

La consulta pública a través del fòrum constitueix el següent pas en el procés participatiu per a la revisió del V Pla de Salut, que posteriorment serà aprovat pel Ple del Consell i presentat en el Consell de Salut de la Comunitat Valenciana.

Fòrum telemàtic

Qualsevol persona interessada pot participar en la consulta, registrant-se en la web amb un nom o àlies i una adreça de correu electrònic, per a poder rebre la contrasenya amb la qual accedir i aportar comentaris en el fòrum.

La persona usuària pot opinar sobre les línies estratègiques definides i proposar canvis o millores, així com suggerir objectius diferents als plantejats o realitzar alguna proposta concreta d'acció sobre algun d'ells. A més, pot suggerir algun indicador que considere idoni per a mesurar la consecució d'algun d'aqueixos objectius.

En l'espai per a la consulta estarà disponible un Resum executiu del Pla, el llistat d'objectius principals i les instruccions per a la participació.

Finalment s'elaborarà un informe amb les propostes recollides i analitzades a través de personal tècnic de la Conselleria i es publicarà, juntament amb el text definitiu del V Pla de Salut 2022-2030, en la web de Sanitat.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública treballa per la participació i la transparència en els processos de presa de decisions, des de la base de la informació pública de les qüestions que afecten la ciutadania


.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon