Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: la proposta de l'Esquerra de Riba-roja (Eupv) i Podem per unes festes sense maltractament animal obté la negativa del PSOE, el PP i l'ultradreta

 Aquest dilluns, l'Esquerra de Riba-roja (Eupv) i Podem Riba-roja han presentat al Ple una moció per unes festes de promoció cultural valenciana i lliures de maltractament animal.

En els punts d'acord els dos partits sol·licitaven declarar Riba-roja com a ciutat lliure de maltractament animal modificant l'actual ordenança municipal reguladora de protecció i tinença d'animals, l'eliminació de subvencions directes o indirectes en actes que utilitzen animals i la no autorització d'espais públics municipals per a realitzar actes o esdeveniments que impliquen maltractament animal i sol·licitaven la recuperació i foment de tradicions pròpies de Riba-roja.

La moció va ocasionar un intens debat, en el qual l'equip de govern, PSOE de Riba-roja, es va posicionar al costat de PP i Vox votant en contra de la proposta presentada pels partits de l'esquerra de l'Ajuntament.

Arantxa Torres, portaveu del Podem Riba-roja, ha manifestat la seua decepció per la postura presa pel PSOE els quals s'autodenominen govern progressista i ha qualificat d'incoherència crear una regidoria de benestar animal i alhora estar autoritzant esdeveniments tan cruels com el bou embolat, bou salvatge o les becerrades.

Jose Manuel Gallardo, portaveu de l'Esquerra de Riba-roja (Eupv), va destacar que el PSOE de Riba-roja ha de fer una feina d'escolta activa a la gent, perquè hi ha un gran teixit associatiu animalista i moltes persones del nostre poble que no volen maltractament animal als nostres carrers i es mereixen ser escoltades. A més, afirmà al ple, que seria una bona notícia que l'alcalde de Riba-roja poguera sentir orgull del nostre poble, per ser una Riba-roja que avança i amable amb els animals.

L'alcalde de Riba-roja va qualificar d'"improcedent que els governs estatals i autonòmic deriven la responsabilitat als municipis, i que el seu grup respectarà la legalitat". La qual cosa demostra la falta de valentia, ja que la decisió que s'autoritzen aquest tipus d'actes és competència exclusiva dels ajuntaments i que Riba-roja hauria de sumar-se a molts altres municipis de la Comunitat Valenciana, en els quals el PSOE forma part dels equips de govern, com és el cas de Xirivella, Godella, Alaquàs, etc. que han optat per eliminar el maltractament animal de les seues festes.

Cal destacar l'augment de públic que acudeix al saló de plens quan es debat sobre tauromàquia, la qual cosa transmet, una vegada més, a la corporació municipal la preocupació que existeix en el municipi per la celebració d'aquests actes. Un sentir que és generalitzat i que sempre ha anat per davant de la legislació, la qual a poc a poc està evolucionant en sintonia amb la societat i que en l'últim any ha patit modificacions en la normativa arribant a considerar als animals éssers que senten.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon