Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reclamen a Interior que retire el reconeixement al líder d'España 2000

Enrique Santiago

 Així ho sol·liciten els diputats del grup confederal Enrique Santiago i Ismael Cortes, representants en la Comissió d'Interior del Congrés, mitjançant una sèrie de preguntes parlamentàries dirigides al departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska.

  Ha reclamat al Ministeri de l'Interior que es revertisca el reconeixement per part del responsable de la comissaria de la Policia Nacional de Paterna (València) al líder regional d'España 2000, José Luis Roberto, i que aclarisca si aquesta persona té vinculacions amb càrrecs policials.

   Els dos parlamentaris demanden l'obertura d'una investigació, un fet que ja ha avançat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana que atribueix aquesta distinció a una "acció individual" del responsable de la Comissaria de Paterna.

   Tant Santiago com a Cortés sol·liciten també que, davant informacions publicades en mitjans, el Ministeri aclarisca si el líder d'España 2000 està relacionat amb càrrecs policials "sobre la base de les seues empreses o partit polític".

   "Es té coneixement que policies nacionals hagen intentat protegir a aquesta persona en determinades investigacions per ser líder d'una formació ultradretana?", llancen els dos diputats d'Unides Podem.

   És més, en l'argumentació de la seua iniciativa retrauen que Roberto i la seua formació han tingut comportaments contraris a la seguretat ciutadana, arribant per exemple a ser imputat sota un presumpte delicte d'odi per acudir a una concentració l'any passat sota el lema 'No a l'Islam'.

   "Diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la participació en actes d'assetjament a polítiques de la Comunitat Valenciana i a les seues famílies, i en la participació de 'caceres' en concentracions d'actes de solidaritat amb Catalunya, i diversos actes contraris a la seguretat ciutadana", resolen.

A la nostra comunitat, tant ESQUERRA UNIDA (Rosa Pérez), com a COMPROMIS amb els seus portaveus i PODEM han demanat també la retirada del reconeixement.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal