Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comissió 9 d'Octubre crida a la manifestació per a 'Guanyar Sobiranies'

  

   La Comissió 9 d'Octubre ha tornat a convocar la seua tradicional manifestació pel Dia de la Comunitat Valenciana, enguany amb el lema "Guanyem Sobiranies". La marxa partirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18.00 hores i discorrerà fins a la Plaça Amèrica.

   En la presentació de la marxa han participat Acció Cultural del País Valencià, ACV Tirant Lo Blanc, Ca Revolta, Decidim, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Societat Coral el Micalet, BEA, CCOO, Intersindical, Compromís, Esquerra Unida, Podem i Esquerra Republicana del País Valencià.

   La manifestació d'enguany vé marcada per les eleccions autonòmiques i locals del maig vinent, de les quals la Comissió espera que la Comunitat Valenciana isca encara com a "una excepció en el context estatal i europeu" a l'auge de forces socials i polítiques d'extrema dreta.

   En concret, la reivindicació d'enguany se centra en quatre punts: l'infrafinançament, que "impedeix o dificulta enormement qualsevol tipus de política en favor del benestar dels valencians"; la manca de competències en matèria, per exemple, d'agricultura; la "limitació legislativa de Les Corts" i la "persistència del poder de l'Estat a mantindre molt poc de respecte per la igualtat lingüística".



DEMANEN RETIRAR EL RECONEIXEMENT A ROBERTO

   D'altra banda, el secretari d'Acció Cultural, Toni Gisbert, ha remarcat la "gravetat" de la concessió d'un reconeixement la Policia de Paterna al líder d'España 2000, José Luis Roberto, i ha sol·licitat que se li retire. A més, ha recordat la seua "vinculació" amb les agressions de la manifestació del 9 d'Octubre de 2017 i ha demanat que se sancione a qui li concedira el reconeixement.

   També la diputada de Compromís, Nathalie Torres, ha demanat que se li retire "qualsevol reconeixement" i ha exigit explicacions al PSPV, que governa a Paterna, sobre el fet.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon