Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Condemna de la CVMC l'agressió a dos periodistes que informaven de la mort d'un home en els bous al carrer a Almassora


   El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) han condemnat "amb fermesa" l'agressió que van patir dimecres a Almassora Nereida Sarrión i Clara Sanjuán, periodista i càmera dels servicis informatius de la radiotelevisió pública mentre informaven d'una enganxada mortal en els bous de la localitat.

   "Les professionals d'À Punt complien el seu treball informant en directe de la mort d'un home per l'envestida d'un bou quan van ser increpades i insultades per un grup de persones que també van tirar al terra una part de l'equip tècnic", denuncien els òrgans de l'ens en un comunicat.

   Al seu parer, aquests fets constitueixen un atac a la llibertat d'informació i un intent d'"intimidar" els professionals dels mitjans públics valencians a l'hora d'abordar determinades qüestions que susciten un gran debat en la societat, en aquest cas, en la cobertura d'un succés en uns bous al carrer.

   La CVMC defèn que els seus mitjans informen "amb veracitat" i rigor de l'actualitat de la Comunitat Valenciana, "buscant sempre el necessari contrast de parers i el debat constructiu". Manifesta així el seu suport i agraïment a les professionals agredides i la seua voluntat de "no defallir en la defensa dels valors democràtics d'À Punt Mèdia".

   La Unió de Periodistes Valencians se suma a la condemna a "les intimidacions i actituds agressives cap a periodistes per fer el seu treball", oferint tot el seu suport a les companyes davant la situació viscuda a Almassora, segons trasllada en un missatge en Twitter citant les afectades.

   En el vídeo difós per la radiotelevisió es veu com diverses persones escridassen a les professionals i les intenten tapar l'objectiu de la càmera, amb crits de "fora" o "fot-te" i soroll de petards a prop.

RELAT D'UNA DE LES AFECTADES

   En un fil de Twitter, una de les professionals agredides assegura que, en arribar a la plaça d'Almassora on anaven a realitzar una connexió en directe, alguns adults van encoratjar els xiquets a tirar-les coets i a situar-se davant de la càmera amb la intenció de "boicotejar" el seu treball.

   Denúncia a més que els van dir "roges, podemites, mentideres" i que les van llançar arena i llandes a més de saquejar el material "amb moments de tensió que no van acabar en palissa pel fet de ser dones". "'Perquè són ties, sinó me les menjava vives o 'us cremaré el cotxe' ha sigut el que vam haver d'aguantar fins que va vindre la policia", assevera.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon