Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Marlaska defèn el relleu de l'inspector de València pels seus 'greus i falses' paraules sobre immigració i delictes

   -

   El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defès aquest divendres el relleu de l'inspector cap de la Comissaria Centre de la ciutat de València, Ricardo Ferris, que en un acte organitzat per Denaes i el grup parlamentari de Vox va dir que la "pràctica totalitat de la delinqüència del carrer és d'immigrants il·legals", unes paraules "greus" i "falses", segons ha subratllat el ministre.

   El titular d'Interior s'ha referit a aquest relleu en una atenció a mitjans a Sevilla, on ha inaugurat la nova comissaria de la Policia Nacional del Districte Sud, i a preguntes dels periodistes sobre aquesta decisió de la Direcció general de la Policia Nacional acordada aquest passat dijous en relació al citat inspector.

   Fernando Grande-Marlaska ha subratllat que Ricardo Ferris "ha sigut ja rellevat de les seues funcions d'una manera clara i terminant, i sense perjuí que s'ha obert l'oportú expedient informatiu per a depurar totes les responsabilitats que procedisquen i amb totes les garanties, com procedeix en el corresponent procediment".

   El ministre ha comentat que, "evidentment, si se li ha rellevat aquest inspector "és per la gravetat de les manifestacions que va realitzar", que, a més de "greus", són "falses" i suposen "infondre mentides que no es corresponen amb la realitat", segons ha emfatitzat abans d'afegir que, segons "dades oficials, més del 70 per cent dels delictes" a Espanya "són comesos per ciutadans espanyols".

   En eixa línia, Marlaska ha denunciat que les declaracions de l'inspector rellevat tenen "un caire una mica xenòfob, mínimament, en eixe sentit", i en tot cas "són d'una absoluta falsedat i gravetat", segons ha insistit abans de subratllar que ho són encara més "si provenen d'un funcionari públic, d'un policia nacional".

   "Si sóc tan taxatiu en aquest sentit és perquè no permetré que una persona com ell taque la reputació de la Policia Nacional", ha asseverat Grande-Marlaska, que ha proclamat sobre este tema que els "més de 70.800 homes i dones" que componen aquest cos "són tot el contrari a això", ja que "expressen els valors democràtics i, per descomptat, no se senten concernits per eixes manifestacions greus", realitzades a més "en un acte coorganitzat almenys per un partit polític", segons ha abundat.

   Ha afegit que eixes declaracions "posen en dubte un aspecte que defenen a ultrança els nostres policies, que és la neutralitat política en l'exercici de les seues funcions".

   Per tot açò, el ministre ha defès que les paraules de l'inspector en qüestió han tingut "la resposta oportuna i procedent, amb totes les garanties, però la resposta contundent i necessària", i açò, segons ha insistit, "per defensa de la pròpia institució, de la Policia Nacional, que no se sent identificada amb eixos valors".

   En eixa línia, el titular d'Interior ha conclòs que "si la Policia Nacional està a l'avantguarda i és un referent per a la societat espanyola és per tot el contrari a eixe comportament d'eixa persona: és perquè ens representa a tots, perquè representa els valors democràtics que ens fan a tots molt millors", ha resolt Fernando Grande-Marlaska.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon