Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ribera espera que la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt es faça realitat 'com més prompte millor'

   

   La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha mostrat la seua confiança en què "qualsevol situació que haja pogut sorgir" en relació amb la gigafactoria de bateries que Volkswagen pretén instal·lar a Sagunt (València) es resolga "adequadament" i que el projecte es faça realitat "com més prompte millor", segons ha assegurat aquest divendres en una entrevista en Antena 3 i recollida per Europa Press.

   Fonts del grup alemany han assenyalat a Europa Press que esperarà la publicació de la resolució definitiva de les ajudes del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) per a analitzar si la xifra adjudicada és la suficient per a assegurar la viabilitat del projecte.

   "És possible que en un context de decisió complexa, obert, transparent i per a totes aquelles firmes que volgueren participar en el Perte VEC, puga estar havent-hi qüestions de matís que cal repassar i revisar de fons", ha apuntat la ministra.

   No obstant açò, ha recalcat que li "consta" que el compromís del grup alemany "segueix sent total" amb el projecte de Sagunt, del qual ha destacat la seua importància per al país tant des del punt de vista de l'impuls a la mobilitat sostenible alineada amb els objectius europeus com des de la perspectiva de "facilitar l'emmagatzematge del sistema elèctric".

   Des del consorci automobilístic alemany han instat l'Executiu al fet que publique "com més prompte millor" la resolució definitiva de les ajudes, que va amb molt retard i que està provocant incertesa en el sector. La previsió, segons van apuntar fonts del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a Europa Press, era que la resolució final es donara a conéixer el passat 3 d'octubre.

   El grup automobilístic manté la seua intenció d'engegar la fàbrica de Sagunt, així com de mobilitzar, al costat de més de 60 empreses, a través de la iniciativa 'Future: Fast Forward', més de 10.000 milions d'euros en l'electrificació de la indústria espanyola i per a convertir el país en un 'hub' de mobilitat elèctrica.

   De fet, solament el projecte de Sagunt contempla una inversió per part del sector privat de 3.000 milions d'euros.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon