Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llum verda als comités d'ètica del sistema públic valencià de servicis socials


   El ple del Consell ha aprovat la creació dels comités d'ètica del sistema públic valencià de servicis socials, que s'encarregaran de vetlar pels drets dels usuaris mitjançant la identificació, anàlisi, avaluació i orientació sobre els aspectes ètics que sorgisquen en la pràctica de la intervenció professional i sobre les decisions que els afecten.

   En roda de premsa després de la reunió de govern, celebrada a Alacant, la vicepresidenta portaveu i consellera de Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha recordat que, amb l'entrada en vigor de la Llei de Servicis Socials Inclusius, es reconeixen drets individuals i socials que "cal protegir per part dels poders públics i la Generalitat".

   Es tracta d'un conjunt de drets que assistixen a tots els usuaris de servicis i centres de servicis socials, especialment de les persones amb diversitat funcional amb mesures de suport jurídic i els menors tutelats.

   Per a fer-ho, ha ressaltat Mas, resulta fonamental l'aplicació transversal de l'ètica en totes les decisions i intervencions professionals que s'efectuen en el si dels servicis socials valencians que afecten a les persones, siguen usuaris o professionals.

   Amb aquest objectiu, el decret regula la composició, l'organització i el funcionament del comité d'ètica dels servicis socials de la Comunitat Valenciana, que quedarà adscrit a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

   Quant als comités d'ètica de caràcter departamental, la norma estableix les directrius essencials per a la seua constitució en els municipis, que seran obligatoris en els quals tinguen més de 100.000 habitants, i els que es podran crear en els centres.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon