Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat Valenciana registra 7,6 milions de pernoctacions hoteleres entre juliol i agost, un 28% més que el 2021

Un informe del Consell assenyala el turisme, les exportacions i les noves mesures fiscals com a impuls del creixement econòmic

L'informe de conjuntura econòmica corresponent al mes de setembre, presentat pel Consell, destaca el creixement de l'economia valenciana impulsada pel turisme, amb un total de 7,6 milions de pernoctacions hoteleres entre juliol i agost, la qual cosa suposa un increment del 28 per cent respecte al mateix període del passat any.

La directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha subratllat que es tracta d'unes dades de creixement "excepcionals" amb els quals el sector ha aconseguit "pràcticament" igualar les dades de l'estiu de 2019, especialment "gràcies al turisme estranger, que ha superat en un 4% les pernoctacions de 2019".

Així mateix, l'informe ressalta el paper de les exportacions i les noves mesures fiscals en el creixement econòmic de la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Pel que respecta a les exportacions, durant el mes de juliol passat, van aconseguir un valor de 3.417 milions d'euros, una xifra rècord per a aquest mes, amb la qual s'encadenen 17 mesos seguits en positiu, i que situa a la Comunitat 12 punts per damunt de la mitjana d'Espanya, amb un increment del 32,5% interanual.

La directora general ha ressaltat l'augment en les exportacions d'automòbils, que han experimentat un ascens del 36,1%, així com dels productes ceràmics, que s'han incrementat en un 36%.

Quant a la inflació, Berenguer ha assenyalat que "continua estant en nivells preocupants", per la qual cosa ha assegurat que "continua sent el gran repte per a l'economia valenciana". No obstant això, ha valorat que els costos del petroli i les matèries primeres industrials "estan descendint", al mateix temps que ha mostrat el seu "optimisme i esperança" en què això "repercutisca en una reducció de preus".

Finalment, Berenguer ha assenyalat que, des de l'inici de l'escalada de preus, la Generalitat "ha adoptat diverses iniciatives per a ajudar famílies, economies domèstiques i empreses a fer front a aquesta crisi dels preus".

"Unes mesures a les quals se sumen les anunciades pel 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, com la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys i una reforma fiscal per a la majoria, que suposarà un estalvi mitjà de 111 euros per als contribuents que cobren menys de 60.000 euros anuals", ha conclòs


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon