Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana: Ràdio Túria celebra el seu 30 aniversari amb millores en les seues instal·lacions i un documental sobre la seua històri

L'emissora municipal compleix anys amb una programació variada que posa en valor als col·laboradors i voluntaris de la ràdio

El mes d'octubre de 1992, Ràdio Túria iniciava les emissions en la seu de l'avinguda Bonavista, més tard es traslladaria a l'edifici de la Biblioteca, on s'ha mantingut la major part dels anys i, en aquest 2022, ha estrenat ubicació i instal·lacions en el Centre Sociocultural. Un espai més confortable i modern, que renova equips i serveis que milloren l'experiència radiofònica, tant dels col·laboradors com dels oients. A la insonorització de l'espai, integrat al gabinet de comunicació, cal sumar-li la nova web www.radioturia.es que permet escoltar-la en directe o accedir a l'espai 'a la carta' on s'allotgen tots els programes, entre moltes altres novetats.

Des dels seus inicis, pràcticament, ha canviat tot entorn de la figura de la ràdio com a mitjà de comunicació, la transició de l'analògic al digital o l'emergència de noves plataformes comunicatives que han condicionat el seu ús tradicional. L'emissora, una de les deganes de la Comunitat Valenciana, també ha experimentat importants canvis i millores en els últims anys, digitalitzant les emissions o incorporant l'streaming. La integració de Ràdio Túria en la Xarxa d'Emissores Valencianes ha permés també compartir espais en la seua graella i col·laborar en la realització de diversos programes. 

Els actes per a commemorar els 30 anys d'emissions ressaltaran el paper de les persones col·laboradores que han fet possible la realització de desenes de programes durant la seua història, contribuint a testimoniar i recollir l'evolució de l'Eliana com a poble. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha elaborat un documental titulat 'Per amor a la ràdio' en el qual es recullen algunes de les experiències viscudes per periodistes i col·laboradors , que s'estrenarà el divendres 14, a les 19 hores en el Centre Sociocultural. 

La programació seguirà el dijous 20 amb la presentació del llibre 'Sin maletas' de Maribel Fuertes. La col·laboradora de Ràdio Túria converteix en llibre un dels programes més emblemàtics de l'emissora local que durant anys va fer viatjar als seus oients a través de les ones.

Un altre dels plats forts d'aquesta celebració serà el programa especial en directe que tindrà lloc en la plaça del País Valencià, un espai en el qual hi haurà música en directe i entrevistes, el dissabte 29 a partir de les 11 hores. 

El regidor de Comunicació, Jorge Pérez Comeche, ha ressaltat la rellevància social de la ràdio pública. "La nostra emissora ha estat sempre en els grans esdeveniments del nostre poble: les nits electorals, les trobades internacionals de l'equip d'handbol Osito l'Eliana o en multitud d'esdeveniments festius i esportius. I vull ressaltar la importància dels col·laboradors que ens han ajudat a fer créixer a l'emissora amb els seus programes", ha afegit.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon