Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona recrea la seua història amb vestits i decoració de carrer

Un any més La Pobla de Vallbona es vesteix de medieval per recrear la seua història durant el cap de setmana del 9 d’Octubre, per celebrar la festivitat. L’acte central va ser la Gran Desfilada de Jaume I, que va comptar amb l’assistència de set-centes persones.

A la cavalcada van participar, com tots els anys, les autoritats, les agrupacions falleres i festeres, els col·lectius veïnals i esportius, i els representants de l’ajuntament, que van recórrer els carrers més representatius del municipi, acompanyats per gran part dels ciutadans del poble i multitud de visitants de fora.

Els portadors de la Senyera han estat el dos guanyadors dels premis Comtessa Maria de Luna 2021, el fotògraf Jesús Tortajada, l’associació veïnal Camp de Túria, Miguel Aleixandre, l’associació Trencadís i l’associació Mirall.  

L'Alcalde, Josep Vicent Garcia, va llegir el manifest i Teresa Alcañís, la Carta Pobla. Durant tot el cap de setmana La Pobla de Vallbona s’ha traslladat a l’edad mitjana per acollir un gran mercat medieval, amb representacions teatrals ambientades en l’època i diverses activitats organitzades per commemorar el 9 d’Octubre.  

Milers de persones han pogut gaudir de teatres, vol de rapinyaires, desfilades, combats, duels de cavallers per tots els carrers, espectacles de circs medievals, representacions itinerants de foc, focs d’artifici i activitats infantils pensades per al més xicotets, com manualitats per aprendre a fer una corona reial, contacontes o nomenament de cavallers.

Es tracta de la sisena edició, que ha contat amb molta participació ciutadana per segon any consecutiu, després de la pausa de l’any 2020, a on no es va poder celebrar per el covid. Esta recreació històrica suposa un gran reclam turístic a més d’un bon motor per al comerç i l’hostaleria del  poble.



   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon