Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix els tallers de 'La Ciència a Escena' els caps de setmana per a públic general

La Ciutat de les Arts i les Ciències continua aquesta tardor amb els tallers de 'La Ciència a Escena' per a públic general durant els caps de setmana. A més, fins al 16 d'octubre hi ha temps per a visitar l'exposició d'escultures d'Igor Mitoraj instal·lada en els exteriors del complex i la música en directe és protagonista amb els cicles de concerts dels estudiants de Berklee amb 'Un llac de concerts' i els conjunts de bandes de música de la Comunitat Valenciana del programa 'Els Bandes a la Ciutat'.

Química en acció 

En la planta baixa del Museu dels Ciències se celebren tallers amb experiments en directe per a entendre de manera amena la ciència. Hi ha diverses opcions, el preu per persona és de 3,5 euros i no és necessari adquirir l'entrada al Museu dels Ciències. El taller "Química en acció" inclou experiències sorprenents com a globus que reaccionen de manera violenta quan entren en contacte amb una flama, ciris que s'apaguen o líquids que canvien de color sense motiu aparent.

En el taller "La ciència invisible" s'explica al públic què és la pressió o la calor, amb jocs sobre el buit, la petjada tèrmica o com es calfe un globus en estirar-lo. En "Científic@ per un dia" és el taller especial per a edats compreses entre els 4 als 8 anys en què experimenten amb la matèria i les seues propietats. El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics plantejant diferents hipòtesis: substàncies enganxoses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses....

El taller SOS Planeta està dedicat al medi ambient i al desenvolupament sostenible. Gràcies a dos sofisticats sensors el públic comprova com la respiració i la fotosíntesi es complementen; realitzar experiments amb diòxid de carboni per a entendre les conseqüències del calfament global o dissenya el seu propi prototip d'aerogenerador.

Música en directe i gratis

En la Ciutat de les Arts i les Ciències els caps de setmana hi ha música en directe i d'accés gratuït: els divendres hi ha actuacions dels estudiants de Berklee València, i els dissabtes, de grups de cambra procedents de bandes de música de la Comunitat Valenciana.

Aquest dissabte 1 d'octubre, el Ensemble de Tubes i Bombardins de la Societat Musical 'La Primitiva Xativina' –'Música Vella' de Xàtiva participa en el cilo 'Els Bandes a la Ciutat'. L'activitat gratuïta començarà a partir de les 19 hores en l'escenari instal·lat en el passeig exterior del Museu al costat dels Jardins del Túria. El 29 d'octubre serà el torn de la Camerata de Vents i Percussió de la Societat Unió Musical d'Alberic. El 5 de novembre està programat el concert del Quintet de Metalls del Centre Instructiu Musical d'Onil. El Grup de Cambra de la Va unir Artístic Musical 'Sant Francesc de Borja' de Gandia serà el que pose el fermall final a aquest cicle el 12 de novembre.

També el Cicle "Un Llac de Concerts'', que compta ja amb 8 edicions, és l'oportunitat perfecta per a gaudir de bona música en directe i a l'aire lliure. Les pròximes sessions seran els divendres 7 i el 14 d'octubre, també a les 19:00h, en el Passeig Nord del Museu dels Ciències. Els estudiants del campus de Berklee, procedents de més de 50 països, són els protagonistes d'aquest cicle, que ofereix música en directe d'estils molt variats per a tots els públics.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon