Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca de l'Eliana celebra el dia de les Escriptores per a reivindicar el seu llegat al llarg de l'història

La setena edició del Dia de les Escriptores, celebrat aquest dilluns en l'Eliana, ha contat amb el comissariat de l'escriptora Carmen Domingo i el tema elegit ha sigut «Abans, durant i després de les guerres». Cada any, la seua commemoració es duu a terme el dilluns més proper a la festivitat de Teresa de Jesús, el 15 d'octubre, al Saló d'actes de la Biblioteca Nacional d'Espanya i en altres entitats i institucions tant nacionals com internacionals que es sumen a aquesta iniciativa.

En la localitat, entre altres activitats, es van llegir i van interpretar textos de dones determinants per a entendre la nostra història contemporània, en un acte conduït per l'escriptora i il·lustradora elianera Aurora Ruá. Els vint textos seleccionats per la comissària han repassat la majoria dels conflictes bèl·lics ocorreguts als dos costats de l'Atlàntic en els segles XIX i XX i les repercussions d'aqueixos conflictes.

A més, la Biblioteca va programar actuacions musicals de la mà de l'Escola Coral de l'Eliana, que van acompanyar la lectura dels textos. Més d'un centenar de persones, de totes les edats, es van donar cita en les instal·lacions provisionals de Passarel·la, que també acull fins dilluns que ve 31 l'exposició 'Nosaltres, els escriptores valencianes en el temps', coordinada per FULL Fundació pel llibre i la lectura. La mostra reconstrueix el rastre que escriptores com Carme Miquel, Isabel Clara-Simó o María Beneyto han deixat en la literatura.

La Biblioteca continua amb la seua activitat cultural, hui mateix, amb les visites escolars que es prolongaran fins al mes de novembre, introduint als joves lectors en l'organització dels catàlegs, préstecs de llibres i biblioteca digital o la tramitació de noves altes, tot això, acompanyat de tallers i contacontes d'animació lectora.

El regidor de la Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha emplaçat a la ciutadania a la celebració de l'any pròxim, "que ja es realitzarà en les noves instal·lacions municipals que estan sent reformades de manera integral". Així mateix, ha posat en valor el paper social de les Biblioteques, "no sols com un espai repositori de llibres sinó com a llocs on es reflexiona, es debat i es genera un diàleg social clau per a l'avanç de qualsevol societat".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon